Top 10 metode pentru a-ti creste vanzarile in propria afacere

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 09:00
8582 citiri
Top 10 metode pentru a-ti creste vanzarile in propria afacere

Sigur esti interesat sa afli cum poti creste vanzarile in propria afacere. Cu totii ne dorim asta si apelam la tot felul de metode, unele care dau rezultate altele mai putin.

Un sfat bun in vederea succesului este sa nu uitam ca "bagheta magica nu exista".

Daca va numarati printre cei care cred ca succesul in viata vine printr-o simpla utilizare a unei baghete magice, atunci v-ati ales gresit meseria. In vanzari, mai mult ca in orice alt domeniu, e mult de lucru si succesul vine numai dupa nopti de nesomn si strategii complexe aplicate corespunzator.

E adevarat, puteti semna un contract in cateva secunde, daca Cel de Sus este cu ochii pe dumneavoastra. La fel de adevarat este insa ca puteti munci o luna fara nici un rezultat concret.

Lasati deoparte povestile, experienta neverificata a unor colegi infatuati si trageti din greu pentru a fi cel mai bun.

In articolul de mai jos vom lua ca exemplu o firma de piese de schimb pentru excavator. Te invit sa parcurgem impreuna cele 10 metode "benefice" zic eu, in cresterea vanzarilor.

1. Reducerea costurilor

Oricat sunt de mici costurile poti de foarte multe ori sa negociezi contracte mai bune cu furnizorii sau sa cauti solutii alternative cu un pret mai mic la o calitate similara.

2. Dezvoltarea pe orizontala a gamei de produse/servicii oferite

Dupa parerea mea este o solutie care te poate ajuta cand numarul potentialilor clienti a scazut. Cunoscand necesitatile clientilor tai poti sa le oferi servicii complexe, marind incasarile pentru fiecare client in parte. Un mic exemplu sunt dintii de cupa care sunt foarte cautati in aceasta firma.

3. Perseverenta, seriozitate, interactivitate

Pentru a reusi pe o piata atat de dificila trebuie mereu sa reusesti sa inovezi si sa-ti demonstrezi seriozitatea fata de client. Interactivitatea este si ea foarte importanta in relatia cu clientul! Daca reusesti sa ai o comunicare activa si eficienta cu clientii tai vei reusi sa-i impresionezi placut. Toate aceste trei valori te ajuta sa fii recomandat chiar daca nu lucrezi la pretul minim al pietei pe care actionezi.

4. Invata din greseli

Cand ai o perioada mai linistita din punct de vedere profesional, profita pentru a asculta inregistrarile convorbirilor telefonice. Ia un creion si o hartie si noteaza-ti tot ceea ce ti se pare gresit. Stabileste-ti o strategie personala de comunicare cu clientii si o cale de atac bine definita pentru obtinerea unei intrevederi. Invata si din greselile colegilor, pe principiul ca omul inteligent invata din greselile altora.

5. Networking

Un element pe care l-am neglijat. Experianta pe care am dobandit-o participand la evenimente din domeniu mi-a folosit extraordinar. Am cunoscut oameni interesanti, cu viziuni diferite despre modul in care actioneaza pe nisa mea de piata. Pot sa va zic ca, cu unii dintre ei, am reusit sa am cateva colaborari interesante.

6. Pregatirea angajatilor/colaboratorilor

Un element la fel de important. Oamenii cu care lucrezi te vor reprezenta mereu in fata clientilor (direct sau indirect). Chiar daca lucrezi cu cei mai buni specialisti, acestia trebuie sa respecte valorile firmei si sa aiba o conduita adecvata fata de client.

7. Masura si analiza rezultatelor cu atentie

Cu putin timp in urma am invatat ca orice demers trebuie masurat si cuantificat. Cel mai bun exemplu ar fi legat de administrarea publicitatii. Pentru fiecare campanie de publicitate am analizat rezultatele si beneficiile care au fost obtinute in urma acesteia. Aici discutam de cresterea notorietatii,amplitudinea cu care s-a propagat un mesaj sau de valoarea/cantitatea vanzarilor.

8. Fidelizarea clientilor

Un client care se intoarce este un client multumit. Din pacate nu toti clientii care sunt multumiti se vor intoarce sa cumpere un nou produs fara sa fie determinati sa faca acest lucru. Pentru a avea clienti fideli mai este necesar si sa fie informati despre ce poti sa le oferi si sa aiba perceptia ca oferta ta ii ofera cele mai atractive beneficii.

9. Aparentele conteaza

Asta a fost fenomenul pe care l-am inteles cel mai greu. Am inteles ca, oricat de bun ai fi in activitatea pe care o desfasori, imaginea trebuie sa reprezinte adevarata calitate. Fara o strategie eficienta de imagine orice afacere poate sa sfarseasca prematur.

10. Operarea eficienta

Este important sa analizezi costurile pe care vi le-ati propus si variatiile pe care le-au suferit acestea, la punerea in practica. Aceasta activitate poate degenera intr-o renegociere cu furnizorii, in scoaterea din oferta a produselor care nu au avut succes la public, in identificarea unor nise alternative sau chiar in schimbarea modalitatii de transport si/sau a curierilor.

Verificati-va sistemele contabile cu cat mai multa acuratete si, nu in ultimul rand, luati in considerare externalizarea functiilor care nu sunt esentiale, pentru a va putea concentra atentia asupra unor activitati cu o mai mare valoare produtiva.

Succesul in vanzari tine, in principal, de determinarea fiecaruia, de cunostintele pe care le are si de lista de potentiali clienti pe care a obtinut-o de-a lungul cercetarilor sale. Ceea ce insa va pot confirma este ca experienta dumneavoastra, ca om de vanzari, va fi evident imbunatatita dupa aprofundarea lor.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#piese schimb excavator , #Afaceri de succes