Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Interviu Alina Sudriu, Grace Couture Cakes & Baby Fresh Food

Afaceri de 500.000 de euro cu torturi delicioase - Interviu Grace Couture Cakes

Afaceri de 500.000 de euro cu torturi delicioase - Interviu Grace Couture Cakes
Dulciurile au fost intotdeauna scumpe, dar irezistibile, iar cofetarii care au stiut sa-si indulceasca clientii cu stil au reusit sa dea lovitura.

Este si cazul Alinei Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes, care a investit 40.000 euro, multa pasiune si timp dedicat cercetarii intr-un atelier couture de cofetarie, iar acum tinteste o cifra de afaceri de 500.000 de euro in 2016.

Despre cum a reusit sa puna pe picioare o cofetarie exclusivista cum nu s-a mai vazut in Bucuresti si despre torturile delicioase pe care a invatat sa le faca peste hotare vorbeste Alina Sudriu intr-un interviu acordat Business24.

Cum s-a nascut ideea primului atelier couture de cofetarie din Bucuresti? Care este povestea Grace Couture Cakes? Ce v-a inspirat?

Am deschis un atelier de cofetarie din pasiune pentru frumos, pentru gusturi fine si servicii fara cusur. Povestea Grace Couture Cakes a inceput odata cu planificarea propriei nunti, cand am simtit nevoia de produse si servicii superioare celor care existau deja pe piata.

Am avut intotdeauna o pasiune pentru organizarea de evenimente, dar cu aceasta ocazie am descoperit o nisa unde am simtit ca pot inova si aduce valoare: dulciurile de lux, realizate la comanda, personalizate pentru evenimente speciale.

De ce ati ales sa faceti dulciuri couture?

Pentru ca lipseau de pe piata din Romania. Conceptul de dulciuri couture presupune ca, asemenea unei creatii haute-couture, produsele sa fie realizate doar la cererea clientului, din ingrediente de calitate, de la furnizori de top, lucrate de o echipa de maestri cofetari si finisate cu migala folosind tehnici artizanale.


Care a fost investitia initiala?

Investitia initiala a fost in jur de 40.000 euro si a constat in echiparea laboratorului, chiria, salarii, primul stoc de materie prima si perfectionarea retetelor.

Iata ca anul 2015 l-ati dedicat cercetarii, calatoriilor in tarile care dau tonul in domeniu, cursurilor si training-urilor, in cautarea celor mai bune ingrediente pentru o noua colectie de torturi. Puteti detalia aceste eforturi? In ce tari ati calatorit?

Din dorinta de a propune constant noutati, urmaresc tendintele internationale si calatoresc in tari precum Germania, Franta sau Italia, de unde ma inspir pentru a concepe retetele. Noile colectii sunt inspirate chiar si din scoli de patiserie din Rusia sau Elvetia.

Sunt conectata in permanenta cu furnizorii nostri externi pentru a fi la curent cu noile tipuri de ingrediente premium. Am mers la targuri de profil pentru a fi cat mai aproape de noile trenduri in decor si compozitii.

Ce noutati ati invatat de acolo?

Am descoperit noi texturi pentru glazuri, noi tehnici si ustensile pentru a crea decoruri de ciocolata inovative.


Ce vanzari estimati ca veti inregistra anul viitor, judecand dupa evolutia anilor anteriori si tinand cont ca aduceti ceva cu adevarat inovator pe piata romaneasca?

Pentru 2016 tintim o cifra de afaceri de 500.000 euro. Speram ca ritmul de crestere din ultimii 2 ani sa se mentina si cel mai important speram la o piata stabila.

Colectia de torturi couture Signature Cakes 2016, inseamna, asadar, tot ce e mai nou in lumea dulciurilor din acest moment? Ce contine ea?

Cele unsprezece torturi din colectia Signature Cakes 2016 sunt propunerile atelierului pentru evenimentele anului urmator, aducand in premiera in Romania tendintele internationale in cofetaria de lux.

Noile torturi introduc notiunea de concept cake: retete proprii, rafinate, surprinzatoare, cu un decor unic, elegant, modern.

In ceea ce priveste designul colectiei Signature Cakes 2016, aceasta are la baza forme organice, glazuri in culori vibrante, cu straluciri de oglinda, decoruri de ciocolata belgiana si detalii pretioase, precum foita de aur.


Cat costa un tort din aceasta colectie si ce trebuie sa facem daca ni-l dorim?

Pretul incepe de la 99 lei/kg. Torturile din colectia Signature Cakes 2016 se lucreaza doar la comanda, decorul putand fi adaptat in functie de eveniment.

Pentru torturile de nunta sau dulciuri pentru alte evenimente de dimensiuni mai mari, recomandarea nostra este sa programati intalnirea de consultanta si degustare cu cel putin cateva saptamani inainte.

Care este preferatul dumneavoastra?

Hazel Brandy si Orchidea Nera, la egalitate.


Combinatia dintre dulciuri rafinate si calatoriile in intreaga lume pentru a le afla savoarea este visul oricarei femei. Considerati ca dvs. v-ati indeplinit visul? Sau mai aveti multe in plan pana la a-l indeplini?

Sunt inca la inceput de drum in acest domeniu, sunt in continuare multe de facut si de invatat. Plus ca visurile se schimba constant....

Grace Couture Cakes nu este singurul dvs. proiect. Sunteti implicata si in Baby Fresh Food, primul serviciu de catering pentru petrecerile de copii. Si mai sunteti si mama. Cum reusiti sa le faceti pe toate la cel mai inalt nivel?

Cu organizare si sprijin din partea celor dragi. La Grace Couture Cakes il am alaturi de mine pe sotul meu, iar la Baby Fresh Food pe cea mai buna prietena.

Jobul cel mai important ramane cel de mama. Lucrez cu multa dragoste, pentru ca fetita noastra sa simta ca ea este pe primul plan.

Mai aveti si alte planuri de business?

Sigur, intotdeauna avem idei noi. Momentan toata atentia noastra este indreptata catre cele doua proiecte. Ne dorim sa continuam sa-i inspiram pe clientii nostri si sa aducem un plus de valoare in domeniul mancarii sanatoase.

Cum reusiti, totusi, sa pastrati echilibrul cu planul personal?

Daca stii cum sa te organizezi, sa iti stabilesti prioritatile si sa ai alaturi parteneri de incredere, cu siguranta vei reusi. Ma numar printre femeile care au satisfactii enorme atat in viata de familie si cat si in cariera.

Descopera noua colectie Signature Cakes! Cele 11 torturi concept sunt create pentru momentele speciale alaturi de...

Posted by Grace Couture Cakes on Tuesday, October 27, 2015


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 8725 ori