Pariurile sportive, afaceri "vicioase" si foarte banoase

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 09:24
27159 citiri
Pariurile sportive, afaceri "vicioase" si foarte banoase

Numarul caselor de pariuri a continuat sa creasca din 2010, anul considerat cel mai dinamic pentru industria de profil, in prezent fiind mai mult de 2.000 de unitati deschise in Romania.

Profitul facut rapid de societatile care opereaza casele de pariuri se face in lipsa unui cadru legislativ, iar firmele respective se feresc sa-si faca publice cifrele de afaceri.

Desi nu exista statististici oficiale in acest sens, calculele Business24 arata ca pe plan local exista peste 2.000 de case de pariuri, cele mai multe deschise in Bucuresti si in principalele orase din tara, dar si in mediul rural.

Cei mai cunoscuti jucatori sunt: Stanley Bet, Betcafe Arena , Casa Pariurilor, Mozzart Bet, SuperBet, Public Bet, Sky Bets Sport si GSBet, iar ultimele trei pot fi deschise si in regim de franciza, de catre cei interesati.

Cifra de afaceri medie ajunge la 80.000 de lei pe luna, potrivit datelor centralizate de la Ministerul de Finante, dar investitia necesara deschiderii unei case de pariuri este pe masura profitului si se ridica la cel putin 100.000 de euro.

O alternativa mai avantajoasa este casa de pariuri deschisa in regim de franciza. Taxele de franciza variaza intre 100 si 2.500 de euro, in functie de brand. Suma necesara pentru amenajarea locatiei variaza intre 4.000 si 10.000 de euro, in functie de suprafata locatiei si mobilierul ales. De pilda, o casa de pariuri poate avea si un spatiu de jocuri de noroc amenajat, un numar mai mare de televizoare sau finisaje de lux.

Din volumul incasarilor brute realizate, francizatul primeste in medie intre 10% si 15%, cu mentiunea ca toate riscurile si responsabilitatea platii castigurilor se afla in sarcina firmei de pariuri. Acest lucru inseamna ca, in functie de rezultatele financiare, investitia se recupereaza, in medie, dupa sapte luni.

De exemplu, taxa de intrare in franciza GSBet este de 4.000 euro, iar conditiile minime impuse de francizor prevad detinerea unui spatiu de minim 15 mp.

In cadrul taxei de franciza cerute, GSBet asigura toate materialele necesare, de la firma luminoasa, mobilier, echipamente IT, si pana la sistemul informatic prin care ai acces la baza de date care iti permite introducerea biletelor. Redeventa pe care o plateste francizatul este de 11% din cifra de afaceri, plus o taxa de marketing lunara. Profitul estimat este de 20% din cifra de afaceri.

Pariurile profesioniste au devenit un "job"

In afara de cei care isi incearca ocazional norocul in casele de pariuri, se dezvolta si categoria de jucatori profesionisti, formata din persoane care au dezvoltat adevarate strategii pentru a fi siguri ca vor avea un profit garantat. Chiar daca vorbim despre un castig mic, faptul ca acesta este constant, reprezinta un bonus pentru pariorii profesionisti.

Printre acestia se numara si traderi sau oameni de afaceri, asa cum remarca analistul economic Lucian Davidescu, pe blogul sau. Fenomenul se numeste arbitraj, un termen imprumutat din tranzactiile bursiere si presupune plasarea unor pariuri la doua case cu cote diferite in asa fel incat castigul de la oricare sa fie putin mai mare decat costul total pentru amandoua.

Analistul ofera si un ghid pentru cei care vor sa testeze teoria pariurilor cu profit sigur:

1. Alege cel putin doua case de pariuri diferite, cu evenimente similare (cu doar doua variante - victorie sau infrangere) si la care sa poti plasa pariurile rapid si usor.

2. Urmareste diferentele de cotatie. Cu cat sunt mai mari, cu atat sunt sanse pentru un pariu mai profitabil. Oportunitatile sunt rare. Fie ai mult timp si rabdare, fie iti gasesti o aplicatie software care sa te ajute.

3. Stabileste daca un eveniment se califica pentru arbitraj, adica asigura un profit minim rezonabil, sa zicem 1%, pentru oricare din variante.

4. Plaseaza pariurile la cele doua case in cote proportionale.

Cifrele de afaceri, tinute in umbra

Majoritatea caselor de pariuri sunt controlate de investitori balcanici, din tari precum Croatia si Muntenegru, tari considerate paradisul parariurilor sportive.

Pana la publicarea acestui articol, niciuna dintre casele de pariuri contactate de Business24 nu a oferit informatii referitoare la valoarea investitiei sau legate de cifra de afaceri inregistrata.

Mai mult, reprezentantii caselor de pariuri nu transmit bilanturile nici la Registrul Comertului. Game Arena, fosta Astra Bets, figureaza cu ultimul bilant din 2010, cand a avut o cifra de afaceri de peste 26 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#casa pariuri, #afacere pariuri, #profit casa pariuri, #cum sa deschizi casa pariuri , #Afaceri de succes