TOP: Companiile inovatoare ale anului

Sambata, 24 Martie 2012, ora 13:00
2830 citiri
TOP: Companiile inovatoare ale anului

Pe timp de ciza, solutia salvatoare a multor companii a fost inovatia. A produce in vremuri grele poate fi o proba de rezistenta pe piata, iar Business Insider a realizat un top al celor mai inovatoare companii din lume.

Iata care sunt cinci dintre cei mai creativi giganti:

Alcatel-Lucent

A intrat in topul celor mai creative companii intrucat a creat o retea de telefonie mobila care face fata cu brio poftei nestavilite a consumatorilor pentru datele mobile.

Arhitectura sa LightRadio utilizeaza multe statii mici, eficiente, usor de actualizat. Cubul produs de Alcatel-Lucent se numeste LightRadio, este de dimensiunea unui cub al lui Rubik si contine toate componentele unui turn pentru telefonie mobila compresate intr-un bloc de circa sase centimetri. Spre deosebire de turnurile si antenele pentru telefonie mobilla, care sunt mari, ineficiente si scump de intretinut, LightRadio este mic, incapator si economiseste energie.

Potrivit reprezentantilor Alcatel-Lucent, transferul de date de pe telefonul mobil va creste de 30 de ori in urmatorii cinci ani si de 500 de ori in urmatorii 10 ani. Ceea ce este mai imortant e ca tehnologia inteligenta si eficienta cubului LightRadio ar putea sa reduca costurile companiilor de telefonie mobila la jumatate.

Alta Devices

Compania a intrat in top datorita panourilor solare realizate, care au fost verificate de catre Laboratorul National pentru Energie Regenerabila (NREL). In urma verificarilor, s-a constatat o crestere a eficientei cu 23.5%. Acesta este cea mai mare eficienta a panourilor solare inregistrata si demonstrata de compania din California.

Tehnologia este bazata pe celulele solare care contin un compus de elemente, Gallium arsenide. Celulele Alta au aproximativ un micron grosime, in comparatie cu un fir de par uman care este de aproximativ 40 microni grosime.

"Scopul nostru este de a optimiza productia de energie solara, astfel incat acesta sa fie competitiva in comparatie cu combustibilii fosili, fara subventii, conducand la adoptarea larga de energie electrica generata solar", a declarat Christopher Norris, presedintele Alta si CEO.

Apple

Cu toate ca Apple a fost dintotdeauna apreciata pentru creativitatea de care a dat dovada in realizarea produselor sale, acum a intrat in topul celor mai inovative companii datorita asistentei virtuale Siri.

Siri interactioneaza cu agenda telefonului, cu e-mail-ul sau cu motoarele de cautare. In plus, Siri se foloseste si de "Wolfram Alpha", motorul de cautare care raspunde direct si la obiect, in baza unui calcul matematic extins si detaliat, la intrebarile utilizatorilor.

Spre exemplu, cand i se spune lui Siri"Deschide business24.ro", se face intai o interogare pe motoarele de cautare dupa numele domeniului solicitat, fiind nevoie de o comanda ulterioara pentru a deschide un site din lista returnata.

Applied Materials

Applied Materials este una dintre cele mai renumite in Silicon Valley si furnizeaza echipament pentru realizarea celor mai performante circuite integrate. Compania este cunoscuta pentru faptul ca a construit o fabrica uriasa pentru panouri solare de maxima eficienta.

A intrat in topul companiilor inovative fiindca a creat un nou sistem care permite producatorilor de energie solara sa-si creasca productia si eficienta.

ARM Holdings

Prin reducerea cerintelor de energie electrica ale centrelor de date, ARM a reusit sa faca serviciile cloud computing, mult mai ieftine.

Expertii au premiat-o pentru ingeniozitatea de care a dat dovada mai ales datorita tehnologiei care vizeaza generarea unui nivel acceptabil de performanta cu un consum de energie cat mai redus, tintind dezvoltarea de chip-uri ideale pentru gadget-uri mobile.

ARM Holdings a devenit unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri la nivel global si un concurent puternic al gigantului Intel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#top companii inovatoare, #tehnologii avansate compani, #apple top compani inovatoare , #Afaceri de succes