Doi austrieci dau forma Romaniei: E cel mai nou trend la Hollywood!

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
23369 citiri
Doi austrieci dau forma Romaniei: E cel mai nou trend la Hollywood!

Vargin Muslu si Oliver Elbling au investit 150.000 de euro intr-un proiect pe care l-au incercat pe pielea lor, in Austria, electrostimularea musculara. Cei doi sunt antreprenori in Romania inca din 2007 si sustin ca pot baga mana-n foc ca deja cunosc mentalitatea romanilor.

Ce-i drept, din septembrie 2014 de cand au deschis Perform Studio, aceasta sala de antrenamente de inspiratie austriaca, peste 300 de clienti au venit sa incerce o reteta ideala: 90% din muschi angrenati in miscare fara a pune presiune pe coloana sau incheieturi. Totul in doar 20 de minute pe saptamana.

Si pentru ca succesul a fost rasunator in Bucuresti, cei doi au stabilit deja ca urmeaza o extindere nationala si, "in mod natural", o extindere spre Bulgaria si chiar Turcia.

"Este un trend extrem de cunoscut in strainatate, foarte popular in randul vedetelor de la Hollywood si este folosit de asemenea de astronauti ca metoda terapeutica", spune antreprenorul Vargin Muslu, intr-un interviu acordat Business24.

Care este povestea studioului Perform?

Atat eu cat si Oliver frecventam un astfel de studio in Austria. Sunt foarte populare in multe tari din Europa. In acest moment numai in Austria sunt peste 250 de astfel de studiouri.

E un model de business care ne-a atras datorita potentialului de dezvoltare.

Cu piata din Romania avem contact inca din anul 2007, prin prisma celorlalte business-uri de care ne ocupam. Astfel am ajuns sa cunoastem zona si mentalitatea publicului roman.

Am decis sa incepem acest proiect, chiar daca nu este domeniul nostru principal de activitate pentru ca i-am inteles beneficiile, intai de toate, din calitatea de consumatori.

Care este suma investita in studio?

150.000 euro. La inceputul lunii iulie 2014 s-au terminat lucrarile de amenajare si tot atunci instructorii au intrat in sala si au putut incepe pregatirile, antrenamentele.

In septembrie s-a deschis si pentru publicul larg si pana in acest moment ne-au trecut pragul peste 300 de clienti.

Cum se diferentiaza Perform Studio?

Pregatirea personalului (sesiuni periodice de training cu echipele din Austria). Facilitatile si design-ul studioului (este cel mai bun studio din Europa, in acest moment). Am investit mult in imaginea studioului.

Aceasta pentru ca am dorit sa cream un mediu high-end care sa ofere confortul necesar celor care intra in studio si isi petrec 20 de minute pe saptamana alaturi de noi.

In ce consta de fapt antrenamentul si pentru ce este recomandat?

Antrenamentul consta intr-un program intens de exercitii de fitness combinate cu electrostimulare. Toate miscarile sunt potentate pana la 90% din capacitatea musculara.

Se lucreaza simultan toata musculatura, antrenandu-se muschii schelatici. Este recomandat atat pentru a scapa de kilogramele in plus cat si pentru intretinere.

Si ceea ce este foarte important, este ideal pentru persoanele care au suferit operatii si le este interzis sa puna presiune pe articulatii sau coloana vertebrala. Excercitiile Perform sunt concepute special pentru a le proteja si pentru a intari musculatura.

Este recomandat daca vrei sa ai grija de sanatatea si aspectul tau fizic si de asemenea ai nevoie de un program care sa nu iti rapeasca mult timp.

Reteta noastra este de 20 de minute de antrenament pe saptamana! Perform your body!

Ne puteti da mai multe detalii despre cursurile de pregatire facute antrenorii personali in Austria?

Pe langa cursurile de instruire primite de la reprezentatii oficiali ai Miha Bodytec in Romania, am inceput pregatirea si cu cei din Austria, care au experienta si pregatirea necesara de a oferi o instruire mult mai amanuntita si mai eficienta.

Cursurile au atat parte teoretica (Client Service, Client relation, elemente de anatomie, motrica, etc) cat si parte practica, de invatare si intelegere efectiva a structurilor de exercitii.

Astfel, ne clasam deasupra pietii in ceea ce priveste calitatea programelor. Acelasi lucru il putem spune si despre aparate.

Sunt aduse din Germania si vin cu o istorie bogata in spate (studii clinice, rezultate in timp, certificari la nivel mondial).

Atunci cand vrei si promiti eficienta si siguranta nu iti permiti sa folosesti decat cele mai bune aparate.

Este publicul din Romania deschis la aceasta noua forma de miscare? Le este teama romanilor sa incerce?

Publicul roman este destul de receptiv. In Romania avem un public care este atent la imaginea proprie si deschis la nou.

Aceasta tendinta este in crestere in ultimii 5-6 ani. De aceea si tehnologiile noi pentru piata din Romania precum EMS-ul sunt privite cu mai putin scepticism.

Este electrostimularea musculara recomandata?

Medicii din strainatate, vorbim aici in special de cei din Germania si Austria, recomanda antrenamentele de electrostimulare musculara.

Mai mult, tehnicile de antrenament pe care le folosim si noi in studio sunt dezvoltate impreuna cu doctori specializati in medicica sportiva si medicina recuperatorie.

Care sunt beneficiile programului de electrostimulare musculara?

Prin acest antrenament economisesti timp si energie, dobandesti un corp puternic, tonus si energie crescuta. In plus, este recunoscut pentru imbunatatirea posturii si reducerea durerilor de spate si pentru imbunatatirea circulatiei periferice.

Unde mai punem ca va contribui la reducerea tesului adipos, conturarea musculaturii si reducerea celulitei?

Care sunt costurile pentru o persoana interesata sa incerce antrenamentul EMS la Perform Studio?

Vrem sa mentinem un echilibru intre pretul si calitatea serviciilor. De aceea consideram ca pachetele nu sunt scumpe. O sedinta valoreaza 140 de ron si include echipamentul complet, alegerea programului potrivit de antrenament asistat de un antrenor personal si sfaturile de alimentatie personalizate pentru fiecare client in parte.

Luam in calcul toate aspectele: stilul de viata, programul de mese, frecventa cu care se antreneaza, nimic nu este omis.

Din momentul in care intra in studio, fiecare client este cantarit, primeste toate recomandarile si o lista cu beneficiile antrenamentului, urmand ca apoi sa fie atent monitorizat, sunat la doua zile dupa efectuarea antrenamentului.

Feedback-urile sunt foarte importante pentru noi si suntem foarte mandri ca pana in acest moment am primit numai impresii excelente.

Care sunt planurile de dezvoltare ale acestui tip de business?

Acum consideram ca am depasit faza de implementare si suntem cunoscuti in zona capitalei, deja din ce in ce mai multi clienti ne calca pragul, sunt incantati de antrenament, il recomanda la randul lor si astfel s-a creat deja o comunitate dornica sa se intretina sau sa scape de kilogramele in plus folosind electrostimularea musculara.

Este un trend extrem de cunoscut in strainatate, foarte popular in randul vedetelor de la Hollywood si este folosit de asemenea de astronauti ca metoda terapeutica.

Urmeaza extinderea nationala a brandului Perform Studio, ne dorim sa mai deschidem inca doua studiouri pana in martie 2016. Va urma in mod natural crearea si dezvoltarea sistemului de franciza (Turcia, Austria, Bulgaria).

Suntem in faza studiilor de piata pe aceste zone. Urmeaza sa prospectam si alte piete cat de curand.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#idei afaceri sport, #afacere Perform Studio , #Afaceri in Romania