Mangalia atrage investitori libanezi: Vor sa construiasca un spital si o universitate

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 17:59
3014 citiri
Mangalia atrage investitori libanezi: Vor sa construiasca un spital si o universitate

Mangalia ar putea avea un spital privat si o universitate construite de investitorii libanezi, dupa ce primarul municipalitatii Byblos, din Liban, a declarat ca va face recomandari in acest sens oamenilor de afaceri din tara sa.

Oficialul libanez, Ziad Hawat, a anuntat ca in Liban exista un interes real ca initial sa fie facute in Mangalia investitii in domeniul balnear si invatamantul superior.

"Putem veni aici sa deschidem o universitate si un spital. In cativa ani, universitatea poate atrage pana la doua-trei mii de studenti din Romania si din strainatate, pe diverse specializari precum economie, turism, afaceri, comert, iar diplomele vor fi certificate in SUA si recunoscute international", a afirmat Ziad Hawat, citat de Agerpres.

La randul sau, primarul Cristian Radu a vorbit despre investitiile straine in zona si a enumerat cateva dintre proiectele de modernizare si dezvoltare. 'Mangalia este o zona cu un potential enorm. De aceea, dorim sa atragem investitori care sa contribuie la dezvoltarea turismului in sudul litoralului', a subliniat primarul Cristian Radu.

Primarul Mangaliei a manifestat disponibilitatea implicarii in demararea celor doua proiecte, urmand ca municipalitatea sa puna la dispozitie terenul si utilitatile necesare celor doua constructii, respectiv universitate si spital cu centru balnear.

Cei doi edili au mai spus ca vor desemna echipe de specialisti care sa lucreze la documentatia necesara, astfel incat pana la sfarsitul anului sa se contureze dimensiunea investitiilor straine in Mangalia.

Cu aceeasi ocazie, s-a convenit asupra deschiderii unor Birouri turistice in cele doua orase, pentru a incuraja schimburile de turisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#investitii romania, #investitii Liban, #investitii sanatate, #investitii invatamant superior , #Afaceri in Romania