Salvare Occidentala pentru companiile romanesti: Economia colaborativa

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 10:19
5498 citiri
Salvare Occidentala pentru companiile romanesti: Economia colaborativa
Foto: Elite Business Women

Majoritatea antreprenorilor din Romania afirma ca: este greu sa fii antreprenor, nu avem educatie antreprenoriala, oamenii vor calitate dar cauta mereu ieftin si promotii, nu exista solidaritate si trebuie sa fii mereu atent la cine te copiaza, nu exista implicare din partea Guvernului pentru a sprijini mediul de afaceri autohton si petrecem prea mult timp muncind si nu putem sa avem echilibru viata personala si viata profesionala.

Cu toate ca multa lume blameaza imixtiunea companiilor multinationale in mediul de afaceri romanesc si scoterea de pe piata pe criterii de competitivitate a companiilor 100% romanesti, antreprenorul si fondatorul clubului de afaceri pentru femei-antreprenor din Romania, Bianca Tudor, afirma ca, paradoxal, din acest context a rasarit un concept nou si benefic pentru Economia nationala, dar si pentru dezvoltarea mediului de afaceri romanesc: economia colaborativa.

"Pe scurt, economia colaborativa este un model care te ajuta sa faci afaceri, impartind cu altii bunurile tale. Azi, cand vorbim de sharing economy ne gandim in special la Uber, Airbnb, Bla Bla Car, sau chiar marketplace-uri cum ar fi: eBay, ori brandul romanesc eMAG; adica platforme online unde oamenii pot face bani impartind, imprumutand sau vanzand, bunuri si servicii.

Cu alte cuvinte, este un model de tip matrioshka: afaceri care te ajuta sa faci afaceri. Sharing economy este una dintre tendintele de afaceri cu cea mai rapida crestere in istorie, cu investitori plasand mai mult de 23 de miliarde de USD in finantarea capitalului de risc, pentru startup-uri care opereaza cu un model de business bazat pe economie de tip colaborativ".

Ca sa intelegem marimea acestor afaceri si potentialul afacerilor cu un model de business de tipul sharing economy, Airbnb ($31.000.000) si Uber ($72.000.000.000) au un capital combinat de piata de $103.000.000.000, care le-ar clasifica pe locul 38 in topul celor mai bogate tari din lume.

4 beneficii ale economiei de tip colaborativ:

1. Sporirea accesibilitatii la oportunitatile de angajare independenta

2. Promoveaza conceptul de #comunitate si munca de echipa

3. Mai multe oportunitati de afaceri

4. Acces mai usor la finantare

Ce este si cum functioneaza fondul de investitie pentru femeile-antreprenor?

Cu un model de economie colaborativa, Asociatia Elite Business Women

Investment Fund reinvesteste 40% din valoarea taxei de membru pentru a oferi burse de

finantare start-up-urilor fondate de femei. Lansat in septembrie 2019, Elite Business

Women Investment Fund este cel mai inovativ proiect de antreprenoriat colaborativ din

Romania.

Primul pas este inscrierea in clubul de afaceri Elite Business Women, respectiv

achitarea taxei de membership. Printre beneficiile afilierii se numara: networking cu femeide afaceri experimentate si de succes, promovarea propriului business in mediul online, suport din partea clubului de afaceri EBW si posibilitatea de a inscrie si alte antreprenoare in club. Pentru fiecare nou membru inscris, persoana care face

recomandarea primeste un bonus de 20% din valoarea membershipului. In plus, alti 20%

merg catre Elite Business Women Investment Fund.

Membrele Elite Business Women au acces la toate planurile de afaceri depuse

online de catre aplicanti si, tot online, vor vota business-ul care considera ca ar trebui finantat.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Elite Business Women, #economie colaborativa , #Afaceri in Romania