Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei sa te intorci din strainatate si sa deschizi o afacere in Romania? Iata cum poti obtine finantare de 40.000 de euro

Vrei sa te intorci din strainatate si sa deschizi o afacere in Romania? Iata cum poti obtine finantare de 40.000 de euro
Romanii din diaspora sunt sprijiniti sa se intoarca in Romania si sa-si deschida afaceri in tara, prin intermediul unor proiecte cu bani europeni. Orice afacere viabila poate primi finantare de 40.000 de euro.

Cetatenii romani din diaspora vor avea aceasta oportunitate prin inscrierea in unul din cele doua proiecte co-finantate din fonduri europene pe care compania Power Net Consulting le va derula in urmatorii trei ani - Diaspora Start-Up: Antreprenor Diaspora RO_ES, respectiv Antreprenor_Diaspora: Hai acasa!.

"Ne-am propus realizarea unor astfel de proiecte pentru ca avem romani de succes, romani indrazneti si pregatiti care, cu siguranta, pot aduce plus valoare tarii noastre cu expertiza si experienta acumulate peste hotare. Avem incredere in impactul si rezultatele Proiectelor, mai ales ca participantii vor putea sa identifice oportunitati de business in tara lor, iar noi suntem aici sa oferim sprijinul necesar", a precizat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.

Proiectele amintite vor avea un impact major asupra intoarcerii romanilor in tara, vor stimula antreprenoriatul si vor crea noi locuri de munca. Astfel, romanii valorosi din strainatate vor avea posibilitatea sa isi foloseasca cunostintele si experientele dobandite in afara tarii si sa le puna in practica la ei acasa, sprijiniti de alti romani, cei de la Power Net Consulting.

"Ideea proiectelor a pornit de la experienta proprie, de fost roman din Diaspora intors acasa cu know-how imbunatatit, iar cand am vazut ca exista deschidere si din partea autoritatilor de a face ceva in acest sens, ne-am decis sa ne implicam si sa sprijinim repatrierea romanilor plecati in afara tarii. Satisfactia construirii unor structuri utile si functionale acasa, este o motivatie puternica, care aduce sanse in plus proiectelor de dezvoltare antreprenoriala in Romania", a declarat Ruxandra Stanica, coordonatorul proiectelor.

Cele doua proiecte beneficiaza de o finantare totala in valoare de peste trei milioane de euro si se adreseaza unui public tinta de 420 de persoane. Activitatile proiectelor vizeaza formare antreprenoriala, aplicarea pentru o finantare de 40.000 euro si asistenta pentru dezvoltarea planurilor de afaceri.

Afacerile pe care trebuie sa le dezvolte cei interesati de aceste programe pot fi in orice domenii nonagricole si vor fi infiintate in mediul urban in toate regiunile de implementare din Romania, cu exceptia Bucuresti-Ilfov.

Persoanele interesate trebuie sa faca dovada domiciliului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 luni pana la momentul inscrierii in grupul tinta si a experientei sau studiilor in strainatate in domeniul in care intentioneaza sa-si deschida afacerea.

Accentul proiectului va fi pus pe romanii din Spania, Italia, Franta, Germania, Belgia, Marea Britanie, putand insa participa si romani din alte state.

Prin cele doua proiecte, Power Net Consulting continua astfel actiunile dedicate dezvoltarii antreprenoriale a romanilor din Diaspora si din tara.

Persoanele interesate pot solicita informatii suplimentare la office@power.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2354 ori