Banii milionarilor arabi merg in online. Twitter, primul pe lista

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 12:33
2858 citiri
Banii milionarilor arabi merg in online. Twitter, primul pe lista

Printul Alwaleed bin Talal, cel mai mare investitor individual din Citigroup Inc si Ringdom Holding a investit 300 de milioane de dolari pentru a cumpara un "pachet" strategic in serviciul de microblogging Twitter.

"Investitia a fost rezultatul mai multor luni de negocieri", a declarat acesta, fara sa ofere detalii suplimentare, citat de Bloomberg.

Twitter isi consolideaza serviciul pentru a atrage mai multi investitori si pentru a face site-ul mai atractiv pentru agentiile de publicitate. Serviciul de microblogging va genera 139,5 milioane de dolari in acest an din anunturi, potrivit eMarketer.

Firma de cercetare a redus perpectivele Twitter de la 150 de milioane de dolari in septembrie din cauza problemelor pe care reteaua de socializare le-a resimtit in cel de-al treilea trimestru.

Printul, nepot al regelui Arabiei Saudite, Abdullah, a fost clasat ca cel mai bogat om de afaceri arab in 2011 de catre Arabian Business, cu active evaluate la 21,3 miliarde de dolari. Investitiile printului Alwaleed includ actiuni in General Motors, News Corp si Apple.

Kingdom Holding, care este detinut de catre acesta in proportie de 95%, va construi cel mai inalt turn din lume, in Jeddah, la un cost de 1,23 miliarde de dolari.

In acelasi timp, Kingdom detine 5% din Samba Financial Group, a doua mare banca a Arabiei Saudite listata la bursa, si 10,1% din Savola Group, unul din gigantii industriali ai regatului.

Conglomeratul printului mai detine 6,2% din grupul industrial Tasnee si este cel mai mare actionar al Saudi Research and Marketing Group, care publica ziarul panarab "Asharq al-Awsat", cu o participatie de 29,9%.

Alwaleed este totodata si primul cumparator privat al Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume. Milionarul arab si-a comandat doar pentru sine un avion al carui pret minim este peste 300 milioane de dolari

Alwaleed Bin Talal s-a clasat pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din Arabia Saudita, chiar daca anul trecut a pierdut 4,6% din avere, dupa cum arata Arabian Business.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#afaceri print Alwaleed bin Talal, #Alwaleed bin Talal, #investitie twitter, #milionar arabia saudita, #afaceri arabia saudita, #servicii dezvoltare twitter , #Afaceri IT