Ideea viitorului e aici: Matricea compatibilitatii, o afacere de milioane de euro

Sambata, 28 Martie 2015, ora 00:00
4863 citiri
Ideea viitorului e aici: Matricea compatibilitatii, o afacere de milioane de euro
Foto: Robert si Alina Iliescu (Arhiva personala)

Alina si Robert Iliescu au creat cel mai complex proiect psihologic online de pana acum, platforma ARI.

Ei au gandit o matrice in care s-au implicat sute de psihoterapeuti, designeri si programatori astfel incat rezultatele de compatibilitate sa fie cat mai aproape de perfectiune.

Nu e doar un site de "dating", e un adevarat almanah international de teorii si calcule, care, in putin timp, te va ajuta sa-ti gasesti inclusiv un partener de afaceri, promit antreprenorii.

"ARI People.com va fi gata in 6 luni si atunci va puteti gasi un partener compatibil pentru business, pentru hobby sau distractie" a declarat Robert Iliescu, Director General ARI Love.

"Pentru ARI People investitia se va ridica la 1,5 milioane de euro. De altfel, investitiile urmatoare pentru alte sapte proiecte pe care urmeaza sa le dezvoltam in urmatorii doi ani se ridica la suma de 10 milioane de euro", puncteaza antreprenorul.

Investitia de un milion de euro se va recupera intr-un an, mai spune acesta, care puncteaza ca platforma va fi disponibila in urmatoarele luni in 10 limbi. Momentan ea e disponibila doar in limba romana si engleza.

Despre ideea din spatele acestei platforme, ce inseamna compatibilitatea si cum au descoperit-o chiar ei, vorbeste in continuare Alina Iliescu, Fondator ARI Love si Personality Profiler, intr-un interviu acordat Business24.

Ati realizat recent o investitie de peste un milion de euro intr-o platforma de dating online aparte.

ARI Love este cel mai complex proiect psihologic creat pana in acest moment si a fost realizat de o echipa de psihoterapeuti romani. Ideea inovatoare de a crea o enciclopedie a psihicului uman imi apartine.

Dupa trei ani de munca, o echipa de o suta de persoane implicate in proiect si peste 1.000.000 euro investiti, a aparut platforma ARI Love materializata in site-ul ARILove.com.

De ce proiectul ARI Love este unic in lume?

Pe ARI Love.com poti citi cea mai importanta carte din viata ta: cea care te descrie pe tine pana la cel mai mic detaliu. Proiectul ARI Love are in componenta cel mai complex test de personalitate creat pana acum in lume.

Suntem diferiti, deoarece am creat un instrument de lucru care ne ajuta sa ii traducem structura psihica fiecarui utilizator pentru a-i oferi acces la cele mai compatibile persoane si la cartea sa personalizata.

Aceasta inventie ne apartine si este in curs de patentare internationala.

Spuneti-ne mai multe despre aceasta investitie.

Proiectul ARI Love este ca un munte care trebuie escaladat. Dupa ce ai intrat pe ARI Love.com, te inscrii si apoi completezi cele 23 de pagini de intrebari.

Este un test grila cu intrebari simple despre viata de zi cu zi care se poate completa relaxat in 50 de minute.

Dupa acest pas ai acces gratuit la persoanele compatibile cu tine din punct de vedere psihic.

Restul compatibilitatilor cum ar fi cele legate de aspectul fizic, educatie, religie, etnie, venituri financiare, ocupatie, orientare sexuala, varsta si le alege fiecare in functie de dorintele sale.

Cei interesati de cartea lor personalizata vor avea acces la un mini rezumat de 20 de pagini tot gratuit, pentru a putea intelege ce se ascunde in marea lor enciclopedie psihica care are peste 700 de pagini.

Cum facem compatibilitatea intre persoane?

Dintre cele 500 de caracteristici psihice ale persoanei, noi analizam si facem compatibilitatea pentru 300 dintre ele si ii cautam un partener/o partenera care sa i se potriveasca din toate punctele de vedere.

Noi avem grija sa ii gasim cea mai compatibila persoana care sa il iubeasca, sa il inteleaga si sa il ajute sa isi atinga potentialul maxim.

Conform statisticilor, din 1.000 de persoane, doar doua sau trei sunt compatibile intre ele.

Asemanam aceasta analiza a compatibilitatii cu un copac, avem nevoie de asemanari ca sa putem crea o radacina si un trunchi comun, insa crengile si ramurile pot fi diferite sau neutre.

Ne bazam analiza compatibilitatii pe Matricea ARI Love care reuneste caracteristicile psihicului uman.

Dincolo de investitia financiara, ati realizat o munca titanica, o adevarata enciclopedie de psihologie. Cum ati reusit sa va adunati o intreaga echipa in jur, unita pentru acelasi obiectiv: de a crea prima enciclopedie a psihicului uman din care reiese Cartea ta personalizata?

Impreuna cu o echipa de 100 de specialisti din domeniul psihologiei si din alte domenii conexe (programatori, designeri web, traducatori, jurnalisti, profesori de limba romana si profesori americani de limba engleza) am lucrat la crearea si interpretarea testului de personalitate.

Este o echipa mare si complexa in care am avut onoarea sa descopar si sa lucrez cu niste oameni extraordinari.

Oamenii au rectionat foarte bine la proiect si s-au implicat mult emotional pentru a crea acesta carte personalizata. Daca vreti sa descoperiti povestile lor, va invit sa cititi ce au scris la Echipa ARI Love.

Ce a facut echipa ARI Love in acest proiect?

Tot respectul si admiratia pentru programatorii care au reusit sa transpuna in coduri toate cifrele si cele 8 milioane de corelatii pe care le-am pus pe hartie in Matricea ARI Love.

Recunostina pentru colegii psihoterapeuti care s-au documentat asiduu si au dezvoltat cele 500 de caracteristici psihice care se impart fiecare in 5 scale diferite.

Apreciere pentru traducatorii care au dus mai departe mesajul psihoterapeutilor.

Multumiri jurnalistilor si profesorilor de limba romana care ne-au infrumusetat frazele.

Jos palaria pentru maiestria web design-erilor care au desenat acest site armonios si pentru rabdarea nativilor americani si englezi care au verificat si imbunatatit munca traducatorilor.

Si inchei cu un omagiu calduros adus tuturor colegilor psihoterapeuti din ultimii 120 de ani care au creat aceste 500 de concepte extraordinare si ne-au ajutat sa putem face aceasta enciclopedie a psihicului uman.

Ce v-a motivat?

Povestea mea de iubire mi-a dat motivatia si energia necesara sa muncesc la acest proiect.

Cand traiesti o astfel de poveste de dragoste, iti doresti ca si ceilalti sa poata avea parte de asa ceva.

La noi a fost dragoste la prima vedere, iar la prima intalnire dupa doua ore am hotarat sa ne casatorim, dupa doua zile ne-am mutat impreuna, iar la scurt timp am facut si logodna.

Ce v-a determinat sa credeti in potentialul acestei idei de a genera, intr-un final, venituri?

Modelul de bussines exista pe piata, noi suntem pe segmentul de intalniri online, asa ca am facut un studiu de fezabilitate la inceputul proiectului.

Noi venim pe piata cu elemente de unicitate care diferentiaza proiectul nostru de concurenta.

Care sunt costurile pentru cei care isi cauta jumatatea?

In Romania a luat amploare doar de cativa ani acest trend cu intalnirile online.

Acum poti vedea fotografii, descrieri si ai acces si la compatibilitatea dintre tine si persoana care ti se potriveste.

In trecut nu stiai cu cine vorbesti, trebuia sa faci tu compatibilitatea iar in aceste cazuri oamenii sunt subiectivi, Matricea ARI Love este obiectiva, tine cont de dorintele tale.

De prea multe ori treceai prin deziluzia primei intalniri pe nevazute.

Tehnologia a evoluat, iar lucrurile sunt mai simple acum: faci un test si primesti o lista cu persoanele compatibile, iar partea frumoasa este ca a muncit pentru tine o intreaga echipa de psihologi care au descifrat structura ta psihica, iar pe tine te costa doar 4$ pe luna ca sa vorbesti cu jumatatea ta pe ARILove.com.

Spuneti-ne mai multe despre "Cartea ta"... Cum reusiti sa faceti o carte a fiecaruia?

Rezultatul testului de personalitate este o enciclopedie complexa a utilizatorului ARI Love, unde acesta are ocazia sa se descopere ca intr-un demers psihoterapeutic.

Cartea are peste 700 de pagini si ii dezvaluie clientului toate fatetele sale explicate din punct de vedere psihic si cat mai usor de inteles.

In literatura de specialitate s-au scris foarte multe lucruri despre noi ca oameni si felul in care functionam din punct de vedere psihic.

Ceea ce face proiectul ARI Love, in acest moment, este sa imbine toate aceste teorii astfel incat rezultatul lor este un profil al persoanei complet si complex, vazut din majoritatea unghiurilor care pot fi cercetate cu ajutorul unui test de personalitate.

Enciclopedia din spatele Matricii ARI Love are peste 10.000 de pagini si din ea se extrage cartea fiecaruia.

Cat costa Cartea personalizata?

Costul Cartii Personalizate este de numai 49$ pentru varianta completa.

Te invitam sa completezi testul de personalitate pentru a putea accesa cartea ta personalizata.

Cartea are peste 700 de pagini si te ajuta sa iti raspunzi la cea mai importanta intrebare: "Cine esti tu?".

Daca ai intrebari legate de tine si de felul tau de a fi, vrei sa afli cum gandesti si sa te cunosti mai bine, acest demers este asemanator unei psihoterapii, asadar te asteptam sa faci primii pasi.

Raspunde la intrebarile din testul de personalitate ARI Love, iar noi iti traducem ceea ce ne-ai povestit sub forma unei carti care iti vorbeste despre tine din 500 de unghiuri si te ajuta sa intelegi mai bine.

Vorbiti pe site despre cateva proiecte la care lucrati, din care intelegem ca doriti sa treceti dincolo de relatiile personale catre relatiile profesionale. Ne puteti spune mai multe despre aceste planuri?

Proiectul ARI a fost special conceput pentru a studia compatibilitatea dintre oameni, iar el poate fi aplicat in mai multe domenii.

ARILove.com - este dedicat persoanelor care vor sa se indragosteasca, sa isi gaseasca jumatatea, sa isi intemeize o familie. De asemenea au acces la Cartea Personalizata de peste 700 de pagini.

In viitor insa, vom lansa urmatoarele proiecte:

- Utopicpleasure.com - un proiect care te ajuta sa iti atingi urmatorul nivel in sexualitate si sa iti gasesti partenerii compatibili din punct de vedere sexual.

- ARIPeople.com - proiect pentru a interpreta testul de personalitate, pentru a putea gasi prieteni si parteneri de business compatibili cu tine.

- ARIProfiler.com - proiect pentru compatibilitatea angajatilor cu munca lor, cu colegii si sefii, compatibilitatea firmei ca un intreg si compatibilitatea sefului cu toata firma.

- ARIJobs.com - proiect pentru recrutare de personal in functie de profilul companiei si al managerilor. O alta utilizare este pentru a-ti gasi un angajat compatibil pentru acasa (o bona, un sofer personal sau o menajera) si un job cat mai compatibil cu structura ta psihica. - Proiect in dezvoltare

Dupa cum spuneam, este vorba despre o munca titanica. Si totusi, cum reusiti sa va pastrati echilibrul intre profesional si personal?

In acest proiect am stat amandoi acasa si am iesit de cate ori era necesar, deoarece stim cat de important este sa fii implicat in viata copilului pentru dezvoltarea psihica si emotionala a lui.

Asa ca am preferat sa fim acolo pentru el, sa il iubim, sa il protejam, sa ne jucam cu el si sa ii fim parinti.

Imi place sa gatesc, sa pictez, sa creez si sa ma implic activ in viata copilului meu, iar aceste lucruri nu erau posibile daca mergeam la birou. Eu prefer sa muncesc noaptea, atunci am randament maxim, de aceea am creat acest proiect din biroul de acasa.

Pentru noi este important sa pastram un echilibru intre viata de familie si cariera. De aceea ne-am aranjat viata in asa fel incat sa avem flexibilitate.

Ce sfaturi aveti pentru managerii si oamenii de afaceri care ne urmaresc si care au probleme la capitolul "work/life balance"?

Nu exista o reteta care sa se potrivesca la toata lumea.

Echilibrul este important in orice facem, de la felul in care muncim, la ceea ce mancam, la relatiile pe care le avem si cat de mult timp investim in viata personala si profesionala. Tine doar de noi sa ne cream lumea in care ne face placere sa muncim.

Cum alegeti dumneavoastra personal sa va relaxati, in weekenduri si vacante?

Noua ne plac vacantele relaxante in care ne putem bucura de familie, de timpul petrecut impreuna, de locurile vizitate si oamenii deosebiti care ne sunt gazde.

In weekenduri petrecem timp in familie in timpul zilei, iar seara este timpul dedicat pentru relatia noastra de cuplu.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#ARI Love, #matrice compatibilitati, #site dating compatibil psihic Alina Iliescu, #Robert Iliescu ARI Love , #Afaceri online