Experti de la World Economic Forum, Oxford si antreprenori romani cauta tineri cu idei de viitor pentru a-i premia cu 20.000 euro in competitia Future Makers

Joi, 03 Mai 2018, ora 13:52
1732 citiri
Experti de la World Economic Forum, Oxford si antreprenori romani cauta tineri cu idei de viitor pentru a-i premia cu 20.000 euro in competitia Future Makers

Mai sunt cateva saptamani in care tinerii intre 20 si 29 de ani pot aplica la competitia de idei antreprenoriale, Future Makers. Inscrierile se fac pana pe 20 mai, completand formularul de pe www.futuremakers.ro, sectiunea Aplica.

In ultimele 2 luni, aproximativ 1.000 de tineri au participat la evenimentele si atelierele de antreprenoriat organizate in peste 15 orase din tara.

Tinerii au invatat ca a "incepe de azi ideile de maine" nu e o metafora, ci este cat se poate de pragmatic.

Populatia lumii creste, progresul tehnologic este foarte rapid, experimentam schimbari climatice nemaiintalnite, se epuizeaza resursele si toate aceste provocari cer solutii inovative.

Tinerii din toata tara mai au la dispozitie cateva saptamani sa aplice la competitia de idei antreprenoriale, sa intre in programul de incubare si mentorat si sa castige premiile de 20.000 de euro puse la bataie.

Din juriul Future Makers fac parte:

  • Wadia Ait Hamza (World Economic Forum)
  • Nicoleta Eftimiu (Coca Cola Romania, Country Manager)
  • Mihai Toader Pasti (EFdeN, General Manager & Co-founder)
  • Sergiu Negut (Maastricht School of Management Romania, Associate Dean of Entrepreneurial Growth)
  • Irina Anghel Enescu (South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association, Managing Director)
  • Ioan Iacob (Qualitance, Founder and CEO)
  • Sorina Campean (Entrepreneurship Centre Said Business School, University of Oxford Networks and Partnerships Manager)
  • Florin Cobuz (NOD MAKERSPACE, Managing Partner)
  • Carmen Oprea (Socital, Co-founder & COO)
  • Radu Manolescu (K.M.Trust & Partners, Founder & Managing Partner)
"Vorbim de idei despre viitor, dar nu sunt exclusiv idei de tehnologii noi, si e important ca tinerii sa nu se sperie: 'Nu sunt inginer, cercetator, nu sunt Elon Musk, nu e de mine, nu e de nasul meu.' Din contra, este de nasul nostru, al tuturor", spune Oana Toiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Ideile trebuie sa fie solutii concrete la provocarile pe care viitorul ni le pregateste. Fie ca vorbim de viitorul in agricultura, medicina, turism, comert sau alte domenii, ideile de afaceri trebuie sa fie realiste si sa genereze impact.

Pentru 50 de idei selectate, pe perioada verii, vom conecta echipele cu antreprenori din domeniile lor de interes, cu mentori, cu resurse din reteaua internationala. La finalul incubatorului, echipele vor avea pitch-uri in fata juriului. Premiile sunt in valoare de 20.000 de euro si urmaresc sa transforme ideile bune de azi in organizatiile sustenabile de maine.

"Din luna mai si pana in toamna vom lucra cu aceste idei, adica cei selectati vor avea acces la cursuri de finante - cum iti faci bugetul, cum iti calculezi profitul, cum calculezi ce reinvestesti, cum calculezi corect pretul produselor tale, cursuri de juridic - care sunt diversele forme legale, ce inseamna contracte cu furnizorii, precum si cursuri de resurse umane - cum imi fac o echipa, cum o motivez, cum ma asigur ca toti lucram pentru scopul pe care ni l-am propus, cum dau afara oameni, cum masor performanta oamenilor, sau cum pot lucra cu colaboratori", spune Oana Toiu.

Mai multe detalii despre competitie gasiti pe www.futuremakers.ro si daca aveti intrebari ne gasiti pe pagina de Facebook Future Makers, la adresa de e-mail loredana@futuremakers.ro, sau la telefon 0757185781.

Programul este finantat de Fundatia Coca-Cola si este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o initiativa a World Economic Forum, parte dintr-o retea internationala de 300 de orase si de Social Innovation Solutions, organizatie de sprijin pentru inovare si antreprenoriat social.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Future Makers idei afaceri, #Future Makers premii , #Afaceri pentru tineri