Hotpod: Despre yoga la 37 de grade, in sistem de franciza

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 00:00
4879 citiri
Hotpod: Despre yoga la 37 de grade, in sistem de franciza
Foto: Hot Pod Yoga

Hotpod Yoga este cea mai noua tendinta intre iubitorii de yoga: un studio pop-up cu multa caldura (37 de grade Celsius) si fara conotatii mistice neaparat, un concept pe care trei tinere l-au adus recent si in Romania cu o investitie de 35.000 de euro.

"Hotpod Yoga a creat o adevarata revolutie in Marea Britanie cu brandul sau unic de yoga. Studiourile gonflabile Hotpod si metoda de yoga accesibila au devenit celebre in Londra si apoi in alte orase din Marea Britanie. Hotpod Yoga a ajuns si in Amsterdam in noiembrie. Iar la inceputul lui februarie Bucurestiul va fi si el pe harta fierbinte a Hotpod Yoga", si-au prezentat Mirela, Anca si Alexa franciza proaspat lansata.

Mirela si Alexa s-au cunoscut in generala, apoi au urmat cursurile aceluiasi liceu, unde au cunoscut-o si pe Anca, al treilea muschetar. De atunci au ramas cele mai bune prietene, au impartasit experiente de la primul prieten la trecerea examenului la facultate, primul loc de munca, nasterea primului copil al grupului. Era natural sa porneasca si o afacere impreuna. Si nu orice - ceva hot!

Mirela a descoperit prima oara yoga la sala de gimnastica langa serviciu in 2008. Experienta a fost revelatie: pe langa flexibilitate crescuta si postura mai buna, beneficiile meditatiei de la sfarsitul sedintei si a focalizarii pe respiratie au facut-o sa devina o adepta a yoga.

De atunci a incercat nenumarate stiluri de yoga si spera ca experienta Hotpod sa o ajute se devina un profesionist in domeniu.

Anca a inceput in 2011 cand dupa 3 ani de investment banking i-a luat o vacanta de yoga si detox care i-a adus o revelatie. De atunci a fost in India pentru a invata yoga si nu mai mananca carne. In plus, si-a propus sa obtina si certificatul de antrenor de yoga in 2015.

Mirela este pasionata de calatorii si fotografie, Anca de arta contemporana, opera, calatoriile si buldogii sai francezi Teddy si Loulou, iar Alexa incearca sa imparta cat mai bine putinul timp liber pe care il are la dispozitie.

"Prichindelul meu Victor e pe primul loc, dar incerc sa am saptamanal iesiri cu prietenele la o cafea sau activitati culturale", spune Alexa Boeriu, intr-un interviu acordat Business24.

Explicati-ne, in primul rand, conceptul de yoga pe care il promovati. Spuneati ca este yoga fara conotatii mistice. Cum a fost creat? Ce este diferit fata de yoga clasic si ce aduce nou?

Fondatorii Hotpod Yoga, Max si Nick, sunt doi londonezi care pratica yoga si care au realizat ca majoritatea oamenilor sunt intimidati de pozitii contorsionate si de idea ca yoga este un domeniu doar al celor initiati.

Ei si-au dorit sa gaseasca o metoda creativa de a face practica yoga accesibila tuturor. Asa s-a nascut conceptul Hotpod: un studio portabil si gonflabil incalzit, o practica accesibila oricui, un exercitiu intens dar si relaxant in acelasi timp.

Metoda Hotpod este un secventa vinyasa de 60 de minute, adaptabila oricarui nivel.

Diferenta dintre Hotpod Yoga si o sedinta clasica de yoga este abordarea pe care o avem si micro-universul creat in studioul nostru gonflabil. Focusul principal al Hotpod este o atitudine deschisa - punand accentul pe simplitate, speram sa risipim anxietatea si sa-i incurajam pe sceptici.

Toata lumea este binevenita la orele noastre, indiferent de motivele fiecaruia, fie ca este un abdomen plat, o flexibilitate ridicata sau ceva mai spiritual.

Studioul nostru gonflabil este incalzit la 37 de grade si a fost creat special pentru aceasta practica. Lumina difuza, muzica relaxanta, aromaterapia si caldura placuta te vor transpune la ani lumina distanta si te vor face sa uiti de grijile cotidiene.

De ce tocmai intr-un studio gonflabil si incalzit? Influenteaza in vreun fel ora de sport?

De ce portabil? Ideea a venit de la faptul ca persoanele care pot beneficia cel mai mult de pe urma acestui exercitiu sunt corporatistii stresati care lucreaza 12h la birou si nu au timp sa mai mearga la sala.

Asa ca fondatorii au decis sa creeze un studiou portabil, foarte usor de instalat, cu care sa se deplaseze ei la birourile companiilor. Acest lucru a avut mare success si acum printre clientii Hotpod la Londra se numara companii renumite precum Citibank, Harrods, Linkedin, Sky, Coca Cola, ebay, Christie's.

Noi in Bucuresti suntem avem doar o locatie permanenta pentru inceput (in minunatul pod al Cladirii Universul din Str. Brezoianu), dar speram ca pe viitor sa lucram cu corporatiile de aici.

De ce incalzit? Caldura iti vor face inima si plamanii sa lucreze mai mult, ajuntandu-te sa arzi mai multe calorii si sa beneficiezi de un exercitiu cardio intens.

De asemenea, caldura creste flexibilitatea si relaxeaza muschii facand pozitiile de yoga sa para mai usoare. Transpiratia ajuta la eliminarea toxinelor, curatand intregul corp. Dar mai mult decat orice este pur si simplu placut si perfect pentru relaxare!

Adevarata valoare a studioului este insa experienta inedita pe care o creaza clientilor nostri. Nu este doar o camera, ci este un micro-univers, unde te vei simti izolat de lumea exterioara si te vei putea concentra doar pe corpul si mintea ta.

Cum decurge o ora de Hotpod yoga?

Instructorii nostri practica metoda vinyasa flow, care se bazeaza pe miscarea continua, executand pozitiile de yoga (asane) intr-un stil dinamic, perfect sincronizate cu respiratia.

Aceste miscari fluide devin precum un dans, de aici si termenul "flow". Sedintele sunt dinamice si te vor face sa transpiri, dar in acelasi timp focalizarea pe respiratie ajuta la eliberarea stresului si anxietatii, incurajeaza claritatea mintii, puterea de concentrare si nivelul energiei.

La sfarsitul sedintei avem si cateva minute de totala relaxare, care este cu atat

mai profunda dupa o clasa de hot yoga. Speram ca toata lumea va avea un sentiment de calm si liniste, uitand de grijile cotidiene.

Cum ati descoperit acest sport?

Anca a descoperit Hotpod Yoga chiar in cartierul unde locuieste la Londra. Studioul gonflabil Hotpod este montat in sala de gimnastica a unei scoli in weekend. Nu era foarte convinsa la inceput de bula mov dar a fost dragoste la prima sedinta: studioul incalzit, luminat subtil si mirosind divin, impreuna cu metoda vinyasa fluida si senzatia de detoxifiere prin transpiratieau facut-o sa uite pe moment de absolut toate grijile.

Era in sfarsit acea combinatie ideala intre yoga, cardio si relaxare!

Cand si cum ati luat decizia de a-l aduce si in Romania?

Destul de repede dupa ce am devenit cliente fidele in Londra, ne-am intalnit cu Nick si Max, fondatorii companiei si am discutat idea de a aduce Hotpod Yoga si la Bucuresti.

Noi venim des la Bucuresti si am ramas cu o legatura foarte puternica cu prietenii de acasa. Ne dorim ca toata lumea sa aiba acces la cele mai noi tendinte de lifestyle.

Traim intr-o lume urbana si profesionala din ce in ce mai alerta, cu multe presiuni - toti avem nevoie de exercitiu pentru corp si calm pentru minte pentru a ne mentine in forma. Noi iubim aceasta practica si vrem sa o impartasim cu voi.

Cat ati investit in acest concept?

Hotpod Yoga Romania este o franciza. Am investit aproximativ 35.000 de euro pana acum, in franciza si toate cheltuielile cu spatiul si lansarea.

Ce planuri aveti pentru Hotpod in 2015? Ce asteptari aveti?

Misiunea noastra este sa facem yoga accesibila si sa le oferim clientilor nostri un stil de viata mai sanatos si mai fericit. In 2015 ne dorim sa aducem Hotpod Yoga pe buzele tuturor bucurestenilor. Iar dupa aceea vor urma alte orase si o dezvoltare a Hotpod Yoga catre un concept de lifestyle.

Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra si background-ul dumneavoastra antreprenorial.

Noi trei suntem un grup cu talente complementare, legate de o prietenie de o viata si pasiune pentru lifestyle sanatos! Anca si Mirela locuiesc la Londra de multi ani si au experienta in finante si consultanta.

In prezent Anca e manager la Bain & Co, iar Mirela lucreza in divizia de produse de investitii a Societe Generale.

Eu locuiesc la Bucuresti si sunt Marketing & PR Director pentru Hotpod. Am experienta antreprenoriala, dupa ce am infiintat primul magazin online de mancare organica pentru animale in Bucuresti in 2010, Organipets.

Mai aveti si alte afaceri acum in desfasurare sau va concentrati doar pe acest proiect?

Toate trei avem servicii cu norma intreaga dar Hotpod este proiectul nostru de suflet, caruia ii dedicam tot timpul liber. Avem si echipa minunata de antrenoare si un coordonator local pe care ne putem baza!

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Hot Pod Yoga Bucuresti, #business Yoga, #idei business Bucuresti , #Afaceri pentru tineri