Make-up artist Anca Radulescu: Despre frumusete, de la pasiune la business

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 00:00
4372 citiri
Make-up artist Anca Radulescu: Despre frumusete, de la pasiune la business
Foto: Revista Tango

Anca Radulescu, fondatoarea unei scoli de machiaj care-i poarta numele, este in prezent unul dintre cei mai cunoscuti make-up artisti din tara noastra. Spre deosebire de multi altii, Anca nu s-a limitat la a pune in practica pasiunea copilariei sale, ci a transformat-o intr-un business serios.

Acum este manager, profesor, make-up artist si spune ca face fata tuturor acestor responsabilitati cu brio tocmai pentru ca iubeste ceea ce face. "Am constatat ca putini oameni pe lumea asta merg la serviciu cu placere si cu pasiune. Eu sunt o norocoasa", explica antreprenorul si esteticianul Anca Radulescu.

Pe femeile mereu ocupate din ziua de azi le sfatuieste sa se iubeasca pe ele insele, intrucat doar atunci vor putea fi frumoase cu totul. "Sa fie egoiste, sa se gandeasca la ele in primul rand pentru ca atunci le va fi bine si celor din jurul lor, mai ales celor dragi. Daca tie ti-e bine, le e bine si celorlalti", mai spune aceasta.

Machiajul, de la pasiune la business

Totul a inceput la 14 ani cand prietenele o iubeau pentru faptul ca le pensa, si nu doar atat, pentru ca odata cu pensatul realizat de ea se schimba intreaga fizionomie. Ce nu stiau ele este ca ei ii placea sa penseze in functie de fizionomie. "Asa am descoperit si machiajul", spune Radulescu, pentru Business24, in cadrul evenimentului "High Class Cocktail by Cristina Herea".

Pe vremea acea, mai ales in provinicie, nu existau cursuri de specialitate. A avut insa sansa si norocul sa poata iesi cu parintii din tara si sa-si cumpere reviste de "Beauty" si asa a descoperit ca ii place make-up-ul. "Imi place tot ce tine de frumusete", completeaza aceasta.

De altfel, de abia in '90 a decis clar ca asta va fi meseria sa si nu peste mult timp a facut un curs de cosmetica. "Eu sunt la baza estetician. Am ales aceasta specializare tocmai pentru a intelege 'povestea pielii'- cu cele trei straturi si cu muschii - ca sa stiu de fapt ce fac eu la suprafata", explica make-up artist-ul.

"Apoi am facut un curs de make-up si de atunci tot fac seminarii, cursuri, eu predau in scoala mea de make-up mai departe".

Cum s-a nascut "Scoala de Make-up Anca Radulescu"

A fost un vis implinit in 2006, spune artistul.

"Am lucrat zece ani in televiziune. Am fost foarte incantata sa descopar ca poti transforma un om prin machiaj. Il poti face si mai frumos sau, daca vrei, ii infrumusetezi si chipul si sufletul pentru ca o femeie atunci cand se uita in oglinda si spune "uau!" devine frumoasa si in interior. Se place, se iubeste", explica Anca Radulescu.

Acela a fost momentul in care a inceput sa viseze si sa-si spuna:"Nu ma las pana n-o sa fac ceva pentru femeile din Romania".

Si-a dat demisia din televiziune si a inceput sa lucreze la infiintarea a ceea ce la inceputuri era "Atelier de make-up" - "pentru ca imi placea mie sa spun ca se fabrica talente acolo", explica specialistul - si acum iata ca este o scoala in adevaratul sens al cuvantului.

"Sunt foarte incantata ca mi-au calcat peste 600 de cursante pragul, dar nu numai cursante care vin sa se recalifice, ci si doamne si domnisoare care vin sa invete sa se machieze", sustine Radulescu.

Ce iti place nu e dificil

Intrebata care au fost dificultatile cu care s-a confruntat incercand sa puna bazele unei scoli de machiaj in Bucuresti, tanara make-up artist a recunoscut ca au existat si dificultati financiare, dar "daca ai un vis nu exista niciun obstacol".

In ceea ce priveste investitiile, nu le-a calculat pana acum ca un tot unitar. "Recunosc ca nu a fost o cifra anume, am investit pe parcurs incepand de la 4.000 de lei acum pana la 6.000 de euro maine. Acum daca stau si fac un studiu, probabil ca am investit peste 10.000 de euro la inceput", mai spune aceasta pentru Business24.

Cert este ca a recuperat orice investitie "cu varf si indesat".

Fie ca cei mai buni sa reziste

Plaja de femei interesante sa realizeze un machiaj profesional de calitate scade tot mai mult insa, recunoaste fondatoarea scolii de machiaj. Dar si-a asumat inca de la inceput ca aceasta piata va fi saturata la un moment dat.

"Scotand pe banda make-up artisti, evident ca ei la randul lor vor face ceea ce eu fac astazi. Sigur ca mi-am asumat acest risc, dar este loc pentru toata lumea pe planeta asta. Imortant e sa fii bun. Si daca esti bun, profesionist si devotat, rezisti pe piata", mai spune Anca Radulescu pentru Business24.

Planurile antreprenoriale nu se opresc aici

De curand si-a realizat iarasi un vis, deasupra "Scolii de Make-up" a deschis un "House of Beauty" ce-i poarta numele, unde are un aparat-minune, aparatul vedetelor de la Holywood, "Cryolift". In termeni populari, acest aparat "ingheata ridurile", explica specialistul.

"Este absolut senzational pentru acele evenimente sau petreceri, pentru mirese care sunt coplesite de organizarea nuntii. Desi sunt obosite si stresate, acestea arata impecabil in ziua nuntii daca vin si-si fac acest tratament de criogenare", spune Anca Radulescu.

Printre clientele sale se numara si foarte multe doamne de afaceri care iubesc acest nou tratament.

"Sunt foarte multe cliente care vin saptamanal sau de doua-trei ori pe saptamana, in functie de prioritatile financiare, pentru ca, trebuie sa spun, nu este un tratament prea ieftin. Nu este nici foarte costisitor, dar raportul calitate-pret merita", explica specialistul.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#afacere make up artist, #afacere machiaj, #Anca Radulescu make up artist, #machiaj Anca Radulescu , #Afaceri pentru tineri