Diamantele sunt cele mai bune prietene ale... investitorilor

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 19:08
3487 citiri
Diamantele sunt cele mai bune prietene ale... investitorilor
Sursa foto:informal.ro

In vremuri de criza, dominante de incertitudini, in care orice investitie trebuie analizata de multe ori inainte de a fi terminata, diamantele reprezinta o alternativa sigura si profitabila.

In aceste conditii, licitatia organizata de casa Christie's, in care vor fi expuse bijuteriile lui Elizabeth Taylor, este considerata, in acelasi timp, licitatia secolului si o oportunitatea de neratat pentru investitori, puncteaza Reuters.

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai pasionate colectionare de bijuterii si a strans, de-a lungul celor 40 de ani in care s-a ocupat de aceasta pasiune, mai mult de 700 de piese.

"Pietrele veritabile sunt extrem de valoroase", spune Vera Waters, una dintre femeile de afaceri implicate in licitatie.

Aceasta prefera magazinele in detrimentul licitatiilor si prefera sa expuna bijuteriile doar clientilor premium. 80% dintre acestia sunt femei, dar, in ultimii ani, barbatii au inceput sa devina interesati de achizitionarea bijuteriilor.

Daca ai foarte multi bani si trebuie sa ii investesti in ceva, atunci diamantele devin un segment foarte atractiv.

"Ai nevoie de un fond solid, tangibil si avantajos", spune Rahul Kadakia, citat de publicatia amintita.

In Romania, unul dintre cele mai luxoase magazine care vinde bijuterii este reteaua din Danemarca, numita Pandora. Reteaua a fost deschisa la mijlocul lunii septembrie in Bucuresti si comercializeaza bijuterii de aur si argint, in care sunt montate pietre pretioase si semipretioase.

Reteaua daneza de bijuterii Pandora, cu afaceri de aproape 900 de milioane de euro la nivel mondial si cu magazine in 55 de state.

Preturile produselor variaza intre minim 14 si maxim 4.500 de euro. Reprezentantii companiei spun ca fiecare client lasa, in medie, 400 de lei.

Reprezentantii patronatelor producatorilor de bijuterii din tara atrag atentia ca 80% din piata bijuteriilor in Romania este dominata de comertul la negru. Ei identifica principala cauza fiscalitatea absurda din domeniu (accize 15 % plus 19% TVA, ceea ce reprezinta 40% din pretul lor de vanzare), potrivit datelor artline.ro.

Ca pondere, cele mai multe bijuterii sunt comercializate pe piata noastra de catre turci(80%) care confectioneaza tot modele italiene.

Turcia este cel mai mare producator de bijuterii de pe glob, mai spun reprezentantii Patronatului Bijutierilor din Romania.

Urmareste videoclipul cu licitatia lui Elizabeth Taylor:

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#idei afacere bijuterii, #investitie bijuterii, #diamante , #Afaceri profitabile