Se cauta antreprenori creativi, la Creative Business Cup

Luni, 11 August 2014, ora 15:40
1463 citiri
Se cauta antreprenori creativi, la Creative Business Cup

Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17 si 19 noiembrie 2014.

Cei mai creativi anteprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri. Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari, fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii, sunt asteptate la editia de anul acesta.

In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds, un promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania (www.creativebusinesscup.ro) au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs.

Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie in ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World's Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga. Cuvantul-cheie este creativitatea: poate fi vorba de un obiect sau de un serviciu inovator, de o nevoie noua creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor.

In 2013, marele castigator al CBC a fost Teddy the Guardian (Croatia), un ursulet de plus care contine senzori ce monitorizeaza starea de sanatate a copilului, atunci cand este imbratisat. Datele sunt transmise catre o aplicatie web. In 2012, cupa a fost oferita pentru platforma online We Want Cinema (Olanda), unde spectatorii decid ce filme ruleaza in anumite cinematografe, creand evenimente in social media si invitandu-si prietenii.

Juriul selectiei nationale a CBC 2014 este alcatuit din experti in industriile creative: Eugen Panescu (Planwerk, Cluj-Napoca), Ovidiu Hrin (Synopsis Media, Timisoara), Dragos Pislaru (GEA Strategy & Consulting, Bucuresti), Radu Ticiu (Timisoara Startup Hub) si Alina Niculescu-Manea (fondator si director Creative Seeds).

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#antreprenori romani creativi, #Creative Business Cup, #competitii internationale antreprenori , #Afaceri profitabile