Ce au in comun 5 milionari romani care s-au imbogatit din imobiliare

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:59
7642 citiri
Ce au in comun 5 milionari romani care s-au imbogatit din imobiliare

Se afla in topul celor mai bogati romani, iar cea mai mare parte a averii lor a fost ridicata din investitia in imobiliare. Cei cinci milionari au insa un lucru in comun: fotbalul.

Unii din ei au sfidat criza cu propriile arme - investitiile, in timp ce altii au fost pusi la pamant, insa nu s-au lasat mai prejos si au continuat sa lupte. Iata care sunt cei cinci milionari ai Romaniei, pentru care fotbalul reprezinta o pasiune comuna.

George Copos

Cu o experienta de ani de zile in management, George Copos a sfidat criza si a reusit sa reduca cheltuielile la Ana Hotels cu un milion de euro. Anul 2011 a fost unul de succes pentru George Copos, an in care business-ul i-a mers ca pe roate, iar industria hoteliera i-a marit substantial veniturile.

Patronul Rapidului, dar si al lantului hoteliar Ana Hotels avea o avere estimata la 210 milioane de euro in urma cu doi ani. Criza nu l-a descurajat pe omul de afaceri, care marturisea intr-un interviu acordat Business 24 ca meseria sa este aceea de a investi.

De aceea, in ciuda crizei, George Copos a anuntat ca isi va continua investitiile si in 2012, cand va lansa Ana Tower, prima cladire certificata "GOLD Building" din Romania.

Gigi Becali

Cu toate ca numele miliardarului te duce cu gandul in prima instanta la clubul de fotbal Steaua, Gigi Becali se mandreste cu o avere impresionanata din imobiliare, respectiv din vanzarea terenurilor. Daca in 2007-2008, Gigi Becali facea tranzactii de milioane de euro cu terenuri, astazi averea acestuia s-a redus dramatic dupa valul crizei.

In 2008, patronul cliubului Steaua se situa pe primul loc in topul Capital, cu o avere estimata la 2,5 miliarde euro, insa in 2011, acesta a devenit mai sarac de cinci ori decat acum 3 ani. Anul acesta, Gigi Becali s-a situat pe a 15-a pozitie in Top, cu o avere de 400-500 milioane de euro.

Principala sursa de venit a acestuia ramane vanzarea terenurilor. La inceputul anului 2011, Gigi Becali a vandut un teren de doua hectare situat la intersectia dintre soseaua Pipera si Bulevardul Barbu Vacarescu catre compania Portland Trust. Tranzactia i-a adus milionarului suma de 9,3 milioane de euro, potrivit declaratiei sale de avere.

Arpad Paszkany

Averea finantatorului CFR Cluj s-a cladit tot din imobiliare. Cu toate acestea criza nu l-a scapat din vedere.

Anul trecut, Paszkany avea o avere de 40 - 42 milioane de euro, dar in ultimul an a pierdut 10 milioane de euro din proiectele imobiliare care nu s-au mai concretizat. Este vorba despre constructia hotelului de cinci stele Sheraton din Cluj, o investitie de 50 de milioane de euro, si Sigma Tower, o investitie estimata la peste 120 de milioane de euro.

Sportul, insa, a continuat sa-i aduca venituri substantiale. Omul de afaceri a primit de la UEFA suma de 18,4 milioane de euro prin clubul de fotbal CFR Cluj pentru evolutia din Champions League din sezonul 2010-2011.

Dumitru Dragomir

Sportul a fost refugiul lui Dumitru Dragomir dupa pierderile suferite in afaceri. Boom-ul imobiliar i-a marit substantial averea lui Dragomir, dar tot imobiliarul i-a si luat-o in timpul crizei.

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal detine un cartier de 16 vile pe soseaua Barbu Vacarescut, pe care a reusit sa le inchirieze. De asemenea, Dragomir este si proprietarul hotelului Crystal Palace din Nordul Capitalei, pentru care a avut in urma cu doi ani o ferta de vanzare de 18 milioane de euro, pe care a refuzat-o.

Potrivit top Capital, Dumitru Dragomir are o avere estimata in anul 2011 la 27 de milioane de euro.

Dumitru Bucsaru

A intrat in topul milionarilor cu o imagine controversata, acuzat ca ar fi facut avere prin legaturile pe care le-a avut cu diversi oameni politici. In 2007, Bucsaru figura in Top 300 Capital cu o avere de 15 milioane de dolari, insa un an mai tarziu acesta nu mai facea parte dintre cei 300 de romani bogati.

Fostul patron de la Unirea Urziceni s-a retras din sport si a "pariat" pe constructia de vile. Omul de afaceri a demarat in 2008 lucrarile la ridicarea unui cartier urias de case la marginea Bucurestiului, in comuna 1 Decembrie.

Cartierul e amplasat pe un teren de peste 100 de hectare, pe care Bucsaru l-a achizitionat cu mai multi ani in urma de la stat in schimbul a 17 milioane de euro.

Cu toate ca anul trecut, milionarul a fost la un pas de faliment, nu si-a pierdut increderea in constructia de vile. Astfel, cartierul Green City i-a adus lui Dumitru Bucsaru o avere de 22 milioane de euro, potrivit topului Forbes din 2010.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#top milionari imobiliare, #milionari romani fotbal, #afaceri george copos industria hoteliera, #afaceri gigi becali imobiliare, #top milionari romani , #Cele mai profitabile afaceri