Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iata cum poti depasi fiecare provocare din business cu ajutorul unei platforme prin care specialistii iti sar gratuit in ajutor #Interviu BiziLive

Iata cum poti depasi fiecare provocare din business cu ajutorul unei platforme prin care specialistii iti sar gratuit in ajutor #Interviu BiziLive


Antreprenorul Constantin Paraschiv a creat o platforma de unde cei aflati la inceput de drum in business pot invata foarte multe. Totul se petrece exclusiv online si este gratuit.

BiziLive mizeaza pe emisiuni video in care specialisti voluntari vorbesc despre tot ceea ce ti-ai putea imagina si ce nu ti-ai imagina ca provocare in business.

"In 2018, canalul a emis LIVE peste 500 de ore, mai precis 400 de emisiuni educative despre antreprenoriat, sanatate, parenting, resurse umane, e-commerce, educatie financiara, civica si juridica", povesteste Constantin Paraschiv pentru Business24.

Tot in 2018, echipa de specialisti BiziLive a efectuat 300 de studii de caz, in format Video Live.

"Scopul acestor studii de caz este sa aduca un plus de know-how tuturor antreprenorilor la inceput de drum sau avansati asupra deciziilor lor viitoare de business", spune Constantin Paraschiv.

Intrebat care este motivul pentru care a demarat acest proiect, el are un raspuns simplu si sigur: "Educatia".

"Fiecare specialist, antreprenor sau consultant care a interactionat cu organizatia noastra a adus valoare si mult know-how. Ne mai dorim cu acest proiect sa construim comunitati de antreprenori care sa opereze intr-o economie colaborativa si orientata catre progres si valoare", explica omul de afaceri.

Constantin este antreprenor social si de mai bine de 16 ani este convins ca "antrenamentul bate talentul", in toate aspectele vietii.

"Promovez si colaborez cu brand-urile care aduc valoare reala vietilor noastre si mai putine probleme planetei", explica el.

Colaborez de mai bine de 15 ani cu brand-uri din peste 50 tari si prin procesul simplu de selectie de mai sus, inca mai construiesc alaturi de partenerii mei din Italia si UK brand-urile Polti si e-cloth in Romania, Europa Centrala si de Est.

Am initiat mai multe proiecte pentru educatie si business sanatos.

In timpul liber imi place sa fac sport, voluntariat, fundraising si sa partcip activ la actiuni de mediu prin care sa-mi ajut comunitatea la crearea unui ecosistem de antrepreneoriat social si civic, autosustenabil financiar si orientat catre educatie, economie colaborativa, responsabilitate sociala si valori.
.

O investitie minima, facuta cu cap

Cand a demarat proiectul BiziLive, a decis ca solutia este sa externalizeze cat mai mult.

"Am facut asta din cauza ca nu aveam infrastructura media necesara. Cand spun infrastructura media ma refer la server-ul de streaming, direct sau reluare (acesta fiind costul cel mai mare pe an, chiria fiind platita la ora de streaming).

Evident ca am avut costuri cu utilitatile, marketing, promovare, consultanti, solutii de internet, custom pentru diverse evenimente, amenajarea studioului (care s-a efectuat de doua ori), echipamentele pentru Live, dar si pentru post productie (licentele si mai multe deplasari) ", povesteste Constantin.

El recomanda oricarui start-up care mizeaza pe live streaming, fie el social sau clasic, sa-si aseze in "coloana de cheltuieli cu productia" 30.000 - 40.000 de euro.

"Este un minim, noi am luat si echipamente second-hand sau am inchiriat", mai spune antreprenorul.

De ce video?

El a ales sa mearga pe formatul video pentru ca exprima cel mai bine emotiile: "Ne ajuta foarte mult sa expunem datele in studiile de caz si este mai usor de consumat pe orice platforma sociala sau website", spune Constantin Paraschiv, intr-un interviu acordat Business24.

Cine sunt voluntarii care vin cu know-how pe aceasta platforma?

In 2018, la inceput, eram 4 voluntari, 3 antreprenori si un expert financiar! Pe platforma sunt peste 50 de voluntari, care au adus valoare si know-how. Majoritatea sunt antreprenori, dar avem si experti contabili, profesori, consultanti, avocati si conducatori de organizatii non-profit.

Va invit sa-i cunoasteti si sa-i descoperiti pe site sau in editiile BiziLIVE TV.

Ce au in comun toti: dorinta sincera de a sustine comunitatea si o continua dorinta de dezvoltare personala.

Cat de usor este sa gasiti astfel de oameni?

Nu este... dar, daca ai valorile declarate si esti o organizatie transparenta, oamenii te valideaza atat pe tine cat si organizatia unde urmeaza sa activezi.

Ce trebuie sa faca un antreprenor pentru a face parte din comunitate?

Sa poata aloca 1 sau 2 h pe luna sa ajute Organizatia, avem mai multe posturi neacoperite si nevoile cresc proportional cu proiectul.

Care au fost cele mai mari realizari pe care le-ati avut cu acest proiect, in 2018?

Cea mai mare realizare este faptul ca am reusit sa construim o echipa de oameni si impreuna cu ei am sustinut mai multe proiecte. Amintesc aici ca am ajutat gratuit 300 de campanii de promovare pentru 300 de startup-uri. Am sprijinit gratuit 20 ONG-uri cu campanii de comunicare.

Si nu in ultimul rand am adus un continut video proaspat pentru 1,6 milioane de romani care sunt interesati de: antreprenoriat, educatie financiara, parenting, educatie, dezvoltare personala, sanatate, sport si cultura.

Ce planuri aveti pentru 2019?

Pe primul loc este echipa de voluntari (specialisti, profesionisti, avocati, contabili, traineri, presedinti de organizatii, profesori, jurnalisti independenti sau influenceri), pe care dorim sa o crestem atat calitativ cat si cantitativ.

Suntem deja 40 oameni in echipa, activi, si estimam ca pana la finele anului 2019 vom fi deja 60 -70 de oameni specialisti pe fiecare domeniu de activitate.

Anuntam oficial ca am programat 600 de episoade noi, in sezonul 2019, pentru: antreprenoriat, afaceri, psihologie, sanatate, parenting, beauty, fashion, e-commerce, resurse umane, horeca, educatie financiara, civica si juridica.

Continuam sa promovam GRATUIT start-upurile clasice si sociale.

Mentinem formatul cu studiile de caz in direct, in format video, pentru antreprenori.
Alocam resurse sa dezvoltam segmentul educational cu orientare catre solutii noi, modele de invatamant online simplu, eficient, care sa aduca valoare pe termen lung in societate.

Va invitam sa ne urmariti!Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2803 ori