Afla cum poti ajunge de la o idee la succes. Cele mai importante aspecte ale unui business

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 11:14
1715 citiri
Afla cum poti ajunge de la o idee la succes. Cele mai importante aspecte ale unui business

Cate persoane nu au avut, cel putin o data, o idee pe care s-ar fi putut cladi un business? Adevarul este ca foarte putine dintre acestea s-au incumetat sa patrunda pe acest taram, al antreprenoriatului.

Motivele? Ei bine, acestea sunt destul de diverse si de numeroase. Din randul acestora, probabil ca cea mai mare piedica a antreprenorilor a fost legislatia intr-o continua modificare si neintelegerea pe deplin a aspectelor fiscale.

Cum se poate depasi aceasta piedica si cum se poate ajunge de la idee la succes? In intampinarea noastra au venit specialistii din echipa contabuc.ro, recunoscuti pentru experienta pe care o au in domeniu fiscal, mai exact cel financiar-contabil. Acestia ne vor prezenta cat este de important acest aspect pentru o afacere, precum si multe alte detalii ce fac diferenta in sfera de afaceri.

Primii pasi: de la planul de afaceri si pana la infiintarea firmei

Sa ai o idee este probabil cel mai usor, precum si cel mai greu aspect dintr-o afacere. Cu toate acestea, cel mai important pas este cer referitor la punerea in aplicare a acesteia. Orice afacere trebuie sa fie insotita de un studiu al pietei, metodele de implementare al acelui produs sau serviciu, precum si multe alte aspecte ce tin de organizarea si functionarea afacerii respective.

Toate detaliile trebuie sa se regaseasca in planul de afaceri intocmit, iar apoi trebuie sa se faca si primul pas spre concretizarea unui plan - cel de a actiona in acest sens. Altfel spus, infiintarea firmei este primul pas concret catre punerea in practica a ideii.

Tot in acesti primi pasi pot aparea si primele nelamuriri legate de aspectele fiscale, precum declaratiile care trebuie trimise, diferenta dintre firmele platitoare de TVA si cele neplatitoare de TVA, ce inseamna impozitul pe venit sau impozitul pe profit, care sunt procentele acestora, precum si multe alte aspecte.

Care este solutia acestor nelamuriri? Raspunsul este unul foarte simplu. Sa se colaboreze cu o firma specializata pe servicii de contabilitate, precum este chiar cea anterior mentionata, contabuc.ro.

De ce sa se apeleze la o firma specializata?

Sa conduci cu succes o afacere inseamna nu doar sa ai o idee foarte buna si sa o pui in aplicare, dar si sa fii atent la foarte multe detalii. Performantele unei firme trebuie sa fie atent masurate si analizate, iar pe baza rapoartelor intocmite se pot lua decizii deosebit de importante.

Desi prezinta un rulaj foarte mare si o cifra de afaceri impresionanta, aceste aspecte nu arata neaparat ca afacerea respectiva este si una profitabila. Sunt foarte multe detalii ce pot face diferenta, precum taxele, impozitele, accizele, salariile, si, nu in ultimul rand, modificarile periodice referitoare la legislatie, motiv pentru care trebuie sa se ceara ajutorul unei firme specializate.

Ce aspecte trebuie sa prezinte o firma de contabilitate?

Alegerea unei firme de contabilitate nu este o misiune usoara, avand in vedere ca numarul acestora este unul destul de ridicat. Pentru luarea celor mai bune decizii trebuie sa se tina cont de anumite aspecte, deosebit de importante pentru ca o afacere sa nu intampine probleme.

Experienta

Contabilitatea este un domeniu ce prezinta numeroase posibilitati, decizii, alegeri, iar multe dintre acestea nu pot fi luate corect decat in urma unei experiente castigate de-a lungul timpului. Acesta este si motivul pentru care contabuc.ro, cu o vechime pe piata de peste 20 de ani, au reusit sa devina un reper pentru cei care vor sa aiba parte de servicii si expertiza contabila de cea mai buna calitate.

Responsabilitate

De asemenea, un alt aspect important este cel referiror la seriozitatea si profesionalismul echipei respective, ceea ce reflecta responsabilitatea - un detaliu ce trebuie sa fie pe deplin inteles.

Sa fie la zi cu schimbarile ce se produc

Revenind la faptul ca se fac periodic modificari, este imperios necesar pentru o firma de contabilitate sa fie la zi cu cele mai noi actualizari din legislatie, domeniul fiscal, decizii politice si multe alte aspecte ce au impact asupra mediului business si una chiar directa asupra afacerii.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont si pe care trebuie sa le prezinta o firma de contabilitate ce are in echipa profesionisti. Daca se face alegerea potrivita atunci se va reusi maximizarea profitului, se va realiza un control mult mai bun din punct de vedere financiar-contabil, precum si cel referitor la fluxul banilor, se va avea o evidenta zilnica si lunara, prin situatii si rapoarte, se vor reduce costurile si, nu in ultimul rand, aspectele legate de resursele umane nu vor sta pe umerii antreprenorilor.

Inceperea si incetarea contractelor de munca, calculul si intocmirea documentelor de plata a contributiilor salariale, precum si multe alte aspecte vor fi realizate cu succes de catre firma respectiva.

Aspectul financiar-contabil este, de departe, cel mai important pentru ca o idee sa poate fi pus in practica cu succes, insa la fel de multa atentie trebuie sa se acorde si managementului, vanzarilor sau marketingului. Cert este ca un antreprenor se loveste foarte des de piedici, insa daca are in jurul sau o echipa de experti atunci va gasi cu siguranta drumul spre succes!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#contabilitate firma, #plan afaceri , #Consultanta afaceri