Antreprenoriatul in mutari

Marti, 17 Iunie 2014, ora 16:25
3644 citiri
Antreprenoriatul in mutari

Sa pornesti o afacere in domeniul serviciilor de mutari mobila poate fi o initiativa anteprenoriala de succes. Oamenii se muta in locuinte mai mari sau in zone mai bune atunci cand intemeiaza o familie sau cand apar noi membri. De asemenea, companiile sunt in continua dezvoltare si cauta spatii suplimentare si sedii de birouri potrivite noilor cerinte.

Chiar daca in 2007-2008 criza s-a abatut si peste economia romaneasca, domeniul relocarilor nu a fost afectat intr-un mod distructiv. Se poate spune ca a fost chiar un boom pentru unii prestatori deoarece companiile sau cei care nu isi mai permiteau chirii mari, au cautat sa se mute in functie de buget. Astfel socul resimtit in unele domenii nu a fost atat de puternic pentru serviciile de mutari mobilier si bunuri.

Din nefericire, multi aspiranti la statutul de antreprenor considera ca pentru un astfel de business sunt necesare o dubita si 2 oameni capabili sa ridice o canapea. Varianta "2men and 1van" este viabila in situatia in care doresti sa ai un venit suplimentar si acesta din cand in cand. Marile companii din bransa posibil sa fi pornit ca SRL uri, dar cu siguranta au avut un plan de afaceri bine gandit.

O dezvoltare durabila poate fi lenta dar bazata pe servicii de calitate, care sa multumeasca orice client. Recomandarea este modul cel mai sigur de a creste un business si a crea un portofoliu stabil. Un vanzator excelent urmat de un serviciu mediocru nu poate duce la dezvoltare durabila, iar pe termen lung poate crea o reputatie proasta. O companie foarte bine marketizata dar cu operatiuni ce lasa de dorit, cu siguranta nu are un viitor prea stralucit. Cine se frige prima data, nu o va mai face a 2-a oara, iar reclama negativa pentru un business la inceput de drum este catastrofala. Solutia ideala vine cu timpul, din experienta.

In momentul in care pui pe foaie planul de business, ia in calcul carui segment te adresezi. Vrei sa oferi operatiuni personalizate doar pentru persoane fizice sau ataci si pe piata corporate, asigurand solutii business pentru companiile ce doresc sa isi mute sediile?!

Ca orice alt startup sau poate chiar mai mult, acest business necesita pregatire si documentare. Daca urmezi pasii corecti sunt sanse mari de reusita.

Ca in orice alta afacere, hotararea de a infiinta o firma de mutari trebuie sa fie o decizie de business. Trebuie un anumit nivel de pregatire ca in orice alt domeniu, mult timp alocat analizei, documentarii si planului de business. Serviciile de mutari mobila au anumite cerinte unice de care este posibil sa nu stii. Cu toate ca lista poate fi una lunga, in partea ce va urma incercam sa punctam cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont.

1. Echipamentul de lucru

Pentru ca operatiunile sa se desfasoare in conditii de siguranta sporita, utilizarea unui camion de 3,5t, cu volum intre 18 si 24mc este esentiala. Dotarea acestuia cu echipamente specifice mutarilor este necesara: lift hidraulic, chingi, curele, paturi pentru protejarea mobilierului etc. Detinerea unei dubite este utila pentru activitatile pre si post mutare, facilitand o deplasare rapida pentru evaluarea lucrarii sau aprovizionarea cu materiale de protectie, cutii, carucioare si alte elemente specifice.

2. Personalul

Urmatoarea intrebare la care ar trebui sa raspunzi cand faci planul de afaceri este: cine va face mutarea efectiva? Esti pregatit fizic si psihic sa faci o munca fizica extrem de solicitanta? Sa iti muti propria casa sau sa ajuti un prieten sa se mute nu este acelasi lucru cu 2-3 operatiuni efectuate in regim rapid pentru alti clienti.

O echipa de 4 angajati cu experienta in operatiuni de manipulare, ambalare, dezasamblare si reasamblare este solutia ideala.

3. Licente si permise speciale

Unele state solicita companiilor sa obtina anumite licente sau permise speciale de lucru. Mare atentie in momentul in care aveti de realizat mutari internationale, pentru ca la un control riguros posibil sa nu indepliniti toate cerintele necesare intr-o tara straina, chiar daca se afla in cadrul U.E.

4. Asigurari

Nu conteaza cat de atent esti, accidente se vor intampla. Indiferent ca aluneci un pic sau te dezechilibrezi impiedicandu-te de un obiect aflat in calea ta, deteriorarea unui obiect sau spargerea lui poate fi iremediabila. Discuta cu un agent de asigurari si afla ce oferte se potrivesc si acopera nevoile tale. In acest domeniu riscul accidentelor este destul de crescut, iar o polita pentru activitatile de manipulare, ambalare etc este necesara. Pentru camion trebuie sa detii o asigurare CMR.

5. Servicii de contabilitate si SSM

Inregistrarea documentelor, facturilor si a altor acte trebuie realizata de personal calificat. Nu trebuie sa neglijezi acest aspect pentru a nu avea probleme cu Fiscul sau alt corp de control al statului. Asigura-te ca ai toate avizele necesare si respecti normele aflate in vigoare.

6. Site-ul si campaniile de promovare

Pentru a fi cunoscut in piata, trebuie sa fii activ si vizibil. Site-ul este puntea de contact dintre client si serviciile pe care le oferi. Detaliaza activitatile pe care le desfasori si pune in evidenta punctele forte pe care le detii. Daca nu ai cunostinte in domeniu apeleaza la firme specializate care iti pot realiza site-ul in cateva zile.

Sursa: www.movingbox.ro

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#antreprenoriat mutari, #firma mutari, #servicii mutari, #idei de afaceri , #Consultanta afaceri