Cei mai multi milionari din lume locuiesc la Singapore

Marti, 05 Iunie 2012, ora 15:59
3806 citiri
Cei mai multi milionari din lume locuiesc la Singapore

Singapore are de departe cei mai multi milionari ca procentaj din populatie, orasul-stat fiind urmat de Qatar si Kuweit, in timp ce SUA continua sa domine topul mondial al tarilor cu cei mai multi bogati, potrivit unui raport prezentat marti de Boston Consulting Group (BCG).

Numarul familiilor cu avere de peste un milion de dolari a crescut anul trecut in Singapore la 188.000, reprezentand 17,1% din totalul gospodariilor din metropola cu o populatie de 5 milioane de oameni, cunoscut pentru industria serviciilor financiare si devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume.

Tot mai multi milionari aleg Singapore ca resedinta, datorita taxelor mici si calitatii ridicate a vietii.

Cofondatorul Facebook Eduardo Saverin a renuntat la inceputul anului la cetatenia SUA pentru a se muta in Singapore, procedura fiind finalizata la scurt timp inainte de listarea la bursa a retelei de socializare. Coincidenta sau nu, succesiunea evenimentelor a starnit controverse in Statele Unite, Saverin fiind criticat ca si-ar fi schimbat resedinta pentru a evita plata taxelor pe castigul obtinut in urma ofertei publice initiale a companiei.

Qatar, pe locul al doilea in topul locurilor cu cei mai multi milionari

Pe locul al doilea in top este Qatarul, unde 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populatie de 1,9 milioane de persoane.

Qatar rezerve uriase de gaze naturale si va gazdui campionatul mondial de fotbal FIFA World Cup 2012, aminteste Bloomberg.

Statul numara 47.000 de familii milionare, principala sursa de avere fiind exporturile de petrol si gaze, care genereaza peste 50% din PIB. Qatarul a ajuns astfel sa se laude cu cel mai mare Produs Intern Brut pe locuintor din lume, dupa Liechtenstein.

Kuweit - resedinta a 63.000 de familii bogate

Pe locul al treilea in topul realizat de Boston Consulting se regaseste Kuweitul, de asemenea un mare exportator de petrol, unde 11,8% dintre familii au o avere de peste un milion de dolari. La o populatie de 3,6 milioane de persoane, Kuweitul este resedinta a 63.000 de gospodarii bogate.

Petrolul genereaza peste 95% din veniturile din export ale Kuweitului, iar guvernul a anuntat in 2010 ca va investi 130 miliarde de dolari pana in 2015 pentru a reduce dependenta economiei de hidrocarburi si a diversifica sectorul privat.

Elvetia, cea mai bogata tara europeana

Cea mai bogata tara europeana este Elvetia, resedinta a 322.000 de familii cu averi de peste un milion de dolari fiecare. Elvetia are de asemenea cel mai mare numar de superbogati raportat la totalul populatiei, 11 din fiecare 100.000 de familii controland averi de peste 100 milioane de dolari.

In Hong Kong locuiesc 212.000 familii milionare, reprezentand 8,8% din total, procentaj care ii asigura locul 5 in topul Boston Consulting. Fosta colonie britanica, cu o populatie de 7,2 milioane de locuitori, concureaza strans cu Singapore pentru statutul de principal centru financiar, comercial si de transporturi al Asiei.

Locul al saselea este ocupat de Emiratele Arabe Unite, unde 5% dintre gospodarii detin averi de peste un milion de dolari. Cele sapte emirate, cu o populatie de peste 8 milioane de locuitori, numara 57.000 de familii bogate, majoritatea fiind expati din Vest care locuiesc in Dubai sau Abu Dhabi.

Statele Unite ale Americii ocupa locul al saptelea, desi au cel mai mare numar de familii bogate

Statele Unite se remarca in top pe locul al saptelea, desi au cel mai mare numar de familii bogate. Un total de 5,13 milioane de familii din SUA au adunat peste un milion de dolari, in scadere cu 129.000 fata de 2010. Cu 322 milioane de locuitori, SUA a reusit sa produca 15 dintre cei mai bogati 40 de miliardari ai lumii, potrivit unui top realizat de Bloomberg.

Israelul ocupa locul al optulea, cu 83.000 de familii cu averi de peste un milion de dolari, reprezentand 3,6% din totalul gospodariilor. Cu o populatie de 7,8 milioane de locuitori, economia israeliana se bucura de o perioada de boom a industriei IT locale, produsele de inalta tehnologie alaturandu-se diamantelor si agriculturii in randul celor mai importante exporturi ale tarii.

Taiwanul, care imparte cu China statutul de fabrica de electronice a lumii, avea 246.000 de familii cu avere la sfarsitul anului trecut, adica 3,2% din totalul gospodariilor, la o populatie putin mai numeroasa decat a Romaniei, de 23,2 milioane de locuitori.

Top 10 este inchis de regatul Bahrain, cu 8.000 de gospodarii bogate, echivalentul a 3,2% din numarul total de familii. Cu 1,3 milioane de locuitori, exporturile de petrol genereaza 60% din PIB-ul Bahrainului.

In Japonia, numarul gospodariilor cu averi de peste un milion de dolari a scazut anul trecut la 1,57 milioane, sau 2,9% din totalul familiilor. Dupa numarul bogatilor, Japonia, cu o populatie de 125 milioane de locuitori, ocupa locul al doilea in lume dupa SUA si reuseste sa se mentina pentru inca un an in fata Chinei, unde numarul familiilor cu avere a crescut in 2011 de la 1,23 milioane la 1,43 milioane.

Belgia se lauda cu 134.000 de familii milionare, sau 2,9% din total, la o populatie de 10,4 milioane de locuitori.

Irlanda, care are in derulare un acord de finantare externa cu UE, FMI si BCE, este resedinta a 33.000 de familii milionare in dolari, in pofida prabusirii pietei imobiliare in urma crizei financiare din 2008.

Olanda numara 152.000 de gospodarii cu avere de peste 1 milion de dolari, reprezentand 2,1% din total. Economia olandeza este in recesiune, insa excedentul comercial semnificativ si rolul de hub de transporturi pentru Europa garanteaza stabilitatea financiara a populatiei.

Numarul familiilor bogate din Germania a crescut anul trecut de la 320.000 la 345.000, in timp ce Italia si Spania, noile protagoniste ale crizei din zona euro, au inregistrat scaderi, potrivit raportului Boston Consulting.

In Franta locuiesc 200.000 de familii bogate, in Marea Britanie 411.000, in stagnare fata de 2010, iar in Canada indicatorul a crescut de la 175.000 la 185.000 de gospodarii.

Una dintre cele mai solide cresteri a fost inregistrata in India, unde numarul gospodariilor care controleaza active de peste 1 milion de dolari a crescut anul trecut la 162.000, de la 134.000 in 2010.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tari milionari, #milionari Singapore, #Qatar milionari, #Kuweit milionari, #familii bogate , #Investitii profitabile