Doi investitori, interesati sa preia 30% din Avrig 35 de la lichidatorul averii lui Wasendorf

Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:05
2004 citiri
Doi investitori, interesati sa preia 30% din Avrig 35 de la lichidatorul averii lui Wasendorf

Doi investitori doresc sa preia 30% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Avrig 35, a anuntat lichidatorul judiciar al averii omului de afaceri american Russell Wasendorf, care executa o pedeapsa cu inchisoarea de 50 de ani pentru o frauda de 215 milioane de dolari, potrivit WSJ.

Wasendorf detine o participatie minoritara de 30% la Avrig 35, doua parti exprimandu-si interesul pentru preluarea actiunilor, a declarat Michael Eidelman, lichidatorul judiciar care se ocupa de valorificarea activelor omului de afaceri in vederea desbagubirii clientilor si creditorilor fraudati.

Avrig 35 se numara printre multitudinea de afaceri finantate de Wasendorf cu fondurile de 215,5 milioane de dolari sustrase de la clientii casei de brokeraj detinuta de acesta, Peregrine Financial Group.

Peregrine s-a prabusit anul trecut, dupa o tentativa de sinucidere a lui Wasendorf, care si-a marturisit faptele.

Wasendorf a pledat vinovat intr-o instanta federala si executa o pedeapsa cu inchisoarea de 50 de ani.

Evaluatorii desemnati de magistrati estimeaza ca clientii si creditorii lui Wasendorf au de recuperat 190 milioane de dolari.

Sediul Peregrine, locuinta lui Wasendorf, restaurantul sau cu specific italienesc, colectia de vinuri si alte proprietati a fost vandute intre timp de Eidelman, care a recuperat astfel 6,5 milioane de dolari.

Eidelman a declarat ca participatia la Avrig 35 este ultimul activ din averea lui Wasendorf care ar mai putea fi valorificat.

"Incercam sa actionam cat mai urgent", a afirmat Eidelman, care analizeaza situatia Avrig 35 de cateva luni, potrivit Wall Street Journal. El a refuzat sa comenteze in ceea ce priveste identitatea investitorilor interesati sau sumele discutate.

Potrivit documentelor transmise de lichidator instantei de judecata, situatia Avrig 35 a fost dificil de evaluat din cauza "aparentei insolvente" a grupului, litigiilor dintre investitori si conditiilor economice dificile din Romania, noteaza WSJ.

Eidelman estimeaza ca Avrig detine partial sau integral 32 de proprietati.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Avrig35 preluare, #doi investitori preluati Avrig 35, #investitori straini , #Investitii profitabile