Padurile, o investitie sigura pe timp de criza

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 08:01
4728 citiri
Padurile, o investitie sigura pe timp de criza

Silvicultura, adesea considerata ca o investitie sigura in vremuri nesigure, se dovedeste si in prezent o optiune excelenta pentru a face afaceri pe criza financiara.

Puterea de pe piata a pamanturilor impadurite este un lucru sigur, avand in vedere potentialul acestui tip de investitii, arata datele unor analisti de proprietate si consultanti britanici, scrie http://www.propgoluxury.com/EN/PropertyNews/United-Kingdom/2039-Timber-property-safe-investment.html.

Consultantii afirma ca, in ceea ce priveste investitiile pe termen mediu si lung, investitiile in terenuri impadurite prezinta riscuri scazute si in general nu sunt sensibile la fluctuatiile pe termen scurt.

In plus, este subliniat faptul ca economia stagnanta si criza continuua din zona euro sugereaza ca padurile vor continua sa prezinte un risc scazut in orice portofoliu de investitii, cel putin in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste direct Marea Britanie, directorul in silvicultura de la UPM Tilhill, firma de consultanta in investitii in proprietati, George McRobbie, a declarat ca in decursul acestui an s-a observat o crestere impresionanta a valorii diferitelor tipuri de proprietati.

In plus, valoarea terenurilor impadurite a crescut cu aproximativ 4,650 lire pe hectar, cel mai mare nivel de crestere din ultimii ani. De asemenea, valoarea terenurilor a crescut cu mai mult de 30% fata de anul trecut.

Acesta a adaugat ca optimismul este puternic in ceea ce priveste acest segment, sustinut de increderea investitorilor si de consolidarea pretului cherestelei.

In plus, cererea pentru cherestea ramane ridicata, iar anumite scutiri de impozit si avantajele fiscale derivate din afacerile cu cherestea au atras intotdeauna cumparatori.

Avand in vedere obiectivele de energie regenerabila ale guvernului scotian si britanic, proprietatile impadurite ofera de asemenea oportunitati bune pentru proiecte cu turbine eoliene si hidro-electrice, in timp ce solicitarile pentru produsele din lemn ar putea creste, datorita sprijinului oferit proiectelor de biomasa.

Indicii forestieri ai Marii Britanii indica o crestere a pretului de lemn de conifere cu peste 70% in ultimii 5 ani, si asta in ciuda dificultatilor cu care se confrunta sectorul constructiilor.

Privind pe termen lung, cand economiile isi vor reveni si activitatile de dezvolare vor creste, cererea de lemn, atat ca material de constructii cat si pe post de combustibil, nu poate decat sa creasca, potrivit raportului.

In piete ca acestea, unde cererea e mare iar oferta restrictionata, investitorii trebuie sa cantareasca bine optiunile si sa fie in masura sa actioneze rapid, pe masura ce apar oportunitatile.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#investitii terenuri impadurite, #paduri investitie, #afaceri cherestea , #Investitii profitabile