Parcurile acvatice, un business cu incasari de zeci de mii de euro zilnic FOTO

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 08:13
28257 citiri
Parcurile acvatice, un business cu incasari de zeci de mii de euro zilnic FOTO
Parcul acvatic Aqua Magic, din Constanta

Cele mai mari parcuri acvatice din tara pot gazdui impreuna 14.000 de persoane, mai mult de 10% din intreaga suprafata de cazare a litoralului romanesc si pot incasa intr-o singura zi de weekend 150.000 de euro, in conditiile in care pretul mediu al biletului valoreaza 47,5 lei.

Water Park, administrat de firma Pro Confort a fratilor Ionut si Robert Negoita, este cel mai mare parc de distractii acvatic, din punct de vedere al capacitatii. Divertiland, al doilea in clasament conform acestui criteriu, este detinut de o familie de investitori greci.

Celelalte proiecte fie sunt administrate de personalitati controversate, asociate cu nume grele din peisajul politic autohton, fie au beneficiat de fonduri europene sau de avantajele unui parteneriat public privat.

1. Water Park, din Otopeni

Water Park, din Otopeni. Sursa foto: ideatravel.ro

Parcul de distractii Water Park, din apropierea Bucurestiului, in Otopeni, este administrat de firma Pro Confort si "operat sub umbrela" Complexului Confort Rin Otopeni, care apartine fratilor Ionut si Robert Negoita. Cei doi milionari au investit in deschiderea complexului de agrement 40 de milioane de euro in 2004.

Water Park, din Otopeni. Sursa foto: pentrudive.ro

Adulti: 30 lei / luni - vineri, 50 lei / sambata - duminica

Copii: 15 lei / luni - vineri, 25 lei / sambata - duminica

Capacitate: 4.000

2. Divertiland

Divertiland. Sursa foto: dcnews.ro

Parcul Divertiland a fost inaugurat a vara anului 2012, iar pana in prezent, investitiile se situeaza in jurul valorii de 25 milioane de euro.

Complexul este operat de firma Magic World Developments, controlata de o familie de greci stabilita in Romania pana in anii '40 si care a emigrat in Venezuela. Administrator este Alejandro Poulakis, care este in acelasi timp si investitor. Potrivit acestuia, investitiile pentru intreg complexul de distractii Divertiland Multi Entertainment Park urmau sa se situeze in jurul valorii de 100 milioane de euro.

Divertiland. Sursa foto: Adevarul

Adulti: 50 lei / luni - vineri si 80 lei / sambata - duminica

Copii: 40 lei / luni - vineri, 70 lei / sambata - duminica

Capacitate: 3.500

3. Aqua Magic, Mamaia

Aqua Magic. Sursa foto: ByRev Photography

Aqua Magic a fost inaugurat in 2003, in urma unei investitii de patru milioane de euro si se intinde pe o suprafata de 27.200 de metri patrati, in apropierea Teatrului de Vara.

Complexul Aqua Magic din Mamaia este administrat de Sorina Hortolomei, una dintre "apropiatele" lui Radu Mazare, devenita celebra datorita implicarii sale in "salvarea" primarului din Constanta, intr-un dosar investigat de Agentia Nationala de Integritate, asa cum observa Romania Libera. In incinta parcului functioneaza si un bar detinut de fiul edilului constantean, Radu Mazare Jr.

Aqua Magic. Sursa foto: amfostacolo.ro

Adulti: 70 lei in perioada iulie august si 40 de lei in intervalul iunie - septembrie

Copii: 30 lei in perioada iulie august si 20 de lei in intervalul iunie - septembrie

Capacitate: 2.500

4. Paradisul Acvatic, Brasov

Paradisul Acvatic. Sursa foto: olx.ro

Complexul Paradisul Acvatic, din Brasov, amplasat la iesirea din oras spre Sighisoara, a fost deschis in 2007, in urma unei investitii de 12 milioane de euro. Investitorul din spatele proiectului este deputatul independent Ioan Dumitru Puchianu, care a facut parte din PDL, pana in septembrie 2008.

Politicianul a spus ca, pentru finantarea investitiei inceputa in 2006, a imprumutat marea majoritate a banilor, respectiv 10 milioane de euro, restul provenind din "resursele proprii". Deputatul controleaza firma Dip&Gip SRL, deschisa in 1991, care are ca obiectiv principal producerea materialelor de constructii.

Paradisul Acvatic. Sursa foto: mytex.ro

Adulti: 55 lei / luni - duminica

Copii: 25 lei / luni - duminica

Capacitate: 2.000

5. AquaStar, Satu Mare

AquaStar. Sursa foto Aqua Star

Cel mai nou parc acvatic din Romania este cel inaugurat anul acesta de compania Solarex din Satu Mare, cea care detine si hotelul Astoria. Proiectul AquaStar, in valoare de aproape 11 milioane de euro (48 de milioane de lei), a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare de 5,6 milioane de euro (25 de milioane de lei).

AquaStar. Sursa foto: Poratalsm.

AquaStar este un parc acvatic cu bai termale si primul complex acvatic inaugurat in regiune. Acesta va fi deschis tot timpul anului.

Capacitate: 2.000

6. Aqua-park acoperit, la Gura Humorului

Complexul turistic Arinis, din Gura Humorului, se va extinde cu un aqua-park acoperit, in urma unui parteneriat public privat. Primarul orasului, Marius Ursaciuc, a spus ca o parte din investitia care se ridica la 25 de milioane de euro va fi suportata de firma Aqua Arena Bucovina, cu capital polonez, finlandez si lituanian.

Acest aqua parc este unul dintre obiectivele de colaborare conform protocolului incheiat anul trecut intre Gura Humorului si statiunea poloneza Puck de la Marea Baltica, unde functioneaza un complex acvatic similar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#investitie parc acvatic, #afacere succes aqua parcuri, #aqua park, #water park, #paradisul acvatic, #divertiland parc acvatic , #Investitii profitabile