Top 10 cele mai atractive tari emergente pentru investitori

Joi, 09 Februarie 2012, ora 08:17
3882 citiri
Top 10 cele mai atractive tari emergente pentru investitori
Cele mai atractive state pentru investitii

Daca aveti de gand sa va mariti orizontul investitional anul acesta, trebuie sa stiti ca cele mai atractive state emergente sunt cele din Asia.

Bloomberg Markets Magazine a facut public clasamentul celor mai tentante state emergente pentru cei care vor sa investeasca in 2012. In realizarea acestui top s-a tinut cont de estimarile pe urmatorii patru ani ale Fondului Monetar International (FMI), datele demografice si indicatorii de piata ale statelor respective. Aceste cifre au stat la baza unui scor total, care ajunge pana la 100 de puncte.

Iata care sunt cele mai atractive state emergente pentru investitori, conform BloombergInsider.com:

Locul 10 - Cehia

Scor total: 47,7

In Republica Ceha, actiunile sunt relativ scumpe, datoria guvernamentala este semnificativa, iar cresterea economica este mica. Pe de alta parte, este destul de usor sa faci afaceri in aceasta tara, iar inflatia nu ridica probleme investitorilor.

Locul 9 - Indonezia

Scor total: 49,8

Indonezia este unul dintre motoarele cresterii Africii de Sud. Statul are o datorie guvernamentala mica, actiunile nu sunt scumpe, iar moneda nationala are o volatilitate medie. Insa este destul de greu sa derulezi afaceri in Indonezia, iar rata nationala a inflatiei este una dintre cele mai ridicate din randul statelor emergente.

Locul 8 - Rusia

Scor total: 50,5

Rusia este un stat cu inflatie ridicata, in care derularea afacerilor este destul de dificila. Insa PIB-ul creste intr-un ritm stabil, valoarea actiunilor este scazuta, iar datoria guvernamentala este mica.

Locul 7 - Turcia

Scor total: 50,9

Turcia este un loc atractiv pentru investitori din toate punctele de vedere. Singura problema este inflatia, care a ramas destul de ridicata.

Locul 6 - Polonia

Scor total: 50,9

Guvernul Polonez are datorii considerabile, iar volatilitatea monedei nationale este ridicata. Insa actiunile par foarte ieftine, iar inflatia si PIB-ul sunt atractive.

Locul 5 - Malaiezia

Scor total: 52,4

Aceasta natiune islamica progresista este concentrata pe stabilitate si dezvoltarea afacerilor. Cu toate ca guvernul este foarte indatorat, moneda nationala este stabila, iar inflatia este scazuta.

Locul 4 - Chile

Scor total: 56,5

Chile are cel mai mic raport al datoriei guvernamentale/ PIB dintre toate statele emergente din aceasta lista. Statul este foarte deschis investitorilor, iar cresterea economica, inflatia si piata de capital creaza mediul perfect pentru afaceri.

Locul 3 - Peru

Scor total: 60,9

Peru este o piata sigura pentru investitii. Guvernul are datorii minuscule, moneda este stabila iar statul are o reputatie puternica in mediul de afaceri. Cresterea economica si rata inflatiei sunt, de asemenea, solide.

Locul 2 - Thailanda

Scor total: 63,5

Imprumuturile guvernamentale sunt scumpe in Thailanda, insa rata de crestere economica mare, actiunile ieftine si moneda predictibila compenseaza acest inconvenient. Usurinta cu care poti face afaceri este cea mai ridicata in Thailanda, dintre toate statele emergente. Investitorii sunt atrasi de sectorul agricol si de forta de munca eficienta.

Locul 1 - China

Scor toatal: 80,2

Cu toate ca economia Chinei a incetinit in ultima vreme, acest stat are in continuare cea mai mare rata de crestere dintre toate statele puternice. Yuanul chinezesc este, de asemenea, cea mai stabila moneda din lume, piata bursiera arata promitator, iar datoria guvernamentala este minuscula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#investitii 2012, #sfat investitii, #idei investitii, #investitii piata capital, #investitii bursa, #top state investitii , #Investitii profitabile