Afaceri de Valentine's Day: Cum sa castigi 10.000 de lei din baloane

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 18:40
5760 citiri
Afaceri de Valentine's Day: Cum sa castigi 10.000 de lei din baloane
Foto: Blu Party

Un buchet de baloane poate fi o optiune originala si o alternativa inspirata la clasicele buchete de trandafiri daruite de sarbatorile dragostei. Aceasta noua "tendinta" a fost imbratisata rapid si in Romania si transformata intr-un adevarat business.

Madalina Rapanu, Manager si organizator de petreceri la BluParty, spune ca in aceasta perioada retailerii reduc considerabil pretul baloanelor tematice (pana la 50%) pentru a atrage cumparatorii traditionali de flori spre buchete de baloane.

"Buchetele de baloane sunt in general cumparate de tineri cu varste intre 16 si 35 de ani, care se orienteaza catre cadouri mai putin clasice", adauga ea.

Si a mai observat ceva: o parte din romanii mai creativi se indreapta catre buchete de baloane tematice rosii sau in forma de inima, cu heliu, care rezista de la o zi pana la o luna, pentru a evita florile vandute la suprapret de Sfantul Valentin si de Martisor.

Astfel, peste 70% din totalul de vanzari de baloane tematice si in forma de inima au loc in luna februarie.

Cele doua momente in care vanzarile cresc sunt saptamana dinaintea Sfantului Valentin (14 februarie), dar si sfarsitul lunii, cu ocazia Dragobetelui si de 8 Martie, explica Madalina Rapanu pentru Business24.

Cat cheltuiesc romanii pe baloane de Valentine's Day?

Madalina Rapanu mizeaza in 2015 pe vanzari de circa 10.000 de lei, cu 40% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cat costa un buchet de baloane?

Preturile variaza in functie de timpul de plutire al baloanelor si de numarul inclus in buchet.

"Oferta de Valentine's Day de la BluParty include buchete de baloane care dureaza o zi si buchete de baloane care se mentin de la doua pana la 4 saptamani. Un balon tematic care rezista doar o zi costa 5 lei si in medie se cumpara buchete de 20 de baloane. Buchetele care raman umflate 2-4 saptamani costa intre 40 si 110 lei si au in medie 11 baloane", spune Madalina Rapanu

"Femeile sunt capricioase cand vine vorba de flori, insa majoritatea pot aprecia elementul distractiv al baloanelor si elementul lor nonconformist. In plus, baloanele pot fi oferite oricui", continua ea.

Cele mai populare baloane au fost cele pe baza de heliu cu mesaj, care pot fi personalizate cu numele destinatarului sau cu diverse mesaje de dragoste.

Cum sa ingrijesti un buchet de baloane

Pastrati baloanele in interior pe cat posibil, va sfatuieste managerul.

Atunci cand le cumparati, asigurati-va ca sunt legate si au o mica greutate care sa le tina impreuna.

Daca nu le cumparati deja cu o greutate, atasati-le una, pentru a preveni baloanele sa nu se piarda si sa produca diverse daune.

Pastrati baloanele tematice in incaperi si nu le dati drumul afara, deoarece pot ramane prinse in copaci sau in cablurile electrice cauzand chiar pene de curent.

Intotdeauna dezumflati baloanele inainte sa le aruncati.

Nu le dati drumul in aer liber si perforati-le de cateva ori inainte de a le arunca la gunoi.

Daca pierdeti baloanele in aer liber si se intampla ca ele sa se prinda in cablurile electrice, sub nicio forma nu incercati sa le eliberati.

Fie ca este vorba de baloane, de zmee sau de animale, pentru orice obiect prins in liniile de inalta tensiune trebuie sa chemati specialistii.

Mai multe modele si aranjamente de baloane cu heliu in forma de inima vor fi expuse de BluParty in cadrul Targului de cadouri Valentine's Day Fair de la Sala Dalles.

D.R.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#idei afaceri Valentine s Day, #buchete baloane Valentine s Day , #Oportunitati afaceri