Cinci mall-uri se bat pe un oras

Vineri, 29 Iunie 2007, ora 10:20
1403 citiri

Peste 90 de centre comerciale se vor deschide in Romania in doi-trei ani. Batalia se duce in orasele mari, unde exista cinci-sase proiecte de mall-uri.

Circa 2,9 milioane de metri patrati de mall-uri si galerii comerciale moderne se vor construi in Romania in doi-trei ani. "Este cu mult peste potentialul pietei, estimat la 1,7 milioane mp", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner Colliers Romania.

Concurenta

In Bucuresti sunt programate sa fie construite centre comerciale cu o suprafata totala de 940.000 mp, in timp ce potentialul pietei este de doar 550.000 mp. "In partea de vest a Capitalei vor fi patru mall-uri. Nu spun ca vor merge prost, dar se vor chinui sa atraga clienti", a mai adaugat Georgescu.

In principalele cinci orase ca marime, piata ar putea sustine mall-uri de 100.000 mp, in timp ce sunt programate proiecte de 120.000 mp. Insa cea mai concurenta piata se dovedeste cea a oraselor secundare, cu circa 75.000 de locuitori, unde sunt anuntate cel putin doua centre comerciale pe localitate. "Probabil ca nu se vor construi toate proiectele anuntate.

Multi se grabesc sa-si anunte proiectul inainte de a avea foarte clar ce vor pentru a-si descuraja eventualii concurenti", a opinat Monica Barbu, director divizia retail la Colliers Romania. Totusi, fata de tarile din jurul nostru suntem ramasi in urma, in Cehia sunt 81 de centre comerciale, in Ungaria 109, in Polonia 190. La noi sunt acum numai 23.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.jurnalul.ro/articole/96013/cinci-mall-uri-se-bat-pe-un-oras/ target=_blank>JurnalulNational</a>)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...