Dr. Pusca - o marca ce se vinde bine

Luni, 29 August 2005, ora 17:23
2905 citiri

Dupa ce a inventat sampania de Panciu, si a condus mai multe intreprinderi din industria vinului, doctorul in enologie Ion Pusca si-a deschis propria sa afacere, avand la baza licoarea bahica.

La indrumarile colegilor din domeniu, Ion Pusca a deschis in 2002 Casa Vinului - Dr. Pusca, un loc unde se invata cum se bea un vin bun si nu numai.

Investitia initiala a fost de aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi in prima locatie a Casei Vinului Dr. Pusca, iar in prezent, cele doua locatii ale Casei Vinului dispun de sala de prezentare si vanzare de vinuri imbuteliate, crama, vinoteca si librarie viti-vinicola.

Dr. Pusca este o marca ce se vinde bine. Aceasta afirmatie are acoperire atunci cand ne uitam la cifra de afaceri care este de aproximativ 18 miliarde de lei vechi, iar profitul este cuprins intre 10 si 30 la suta din cifra de afaceri.

"Am vrut sa creez un loc unde clientul dupa ce a cumparat o data sa revina fara sa citeasca vreun material publicitar", isi dezvaluie reteta succesului Ion Pusca.

Dr. Pusca vinde vinuri la punga

In magazinele sale dr. Pusca promoveaza cel mai recent mod de comercializare a vinurilor varsate, cunoscut sub numele de BAG IN BOX (punga in cutie) in prezent, cunoscand succesul in tarile din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

Noutatea consta in faptul ca introducerea vinului se face sub vid, in pungi confectionate dintr-un material special, foarte rezistent si flexibil.

Pentru pastrarea autenticitatii si calitatii vinurilor, introducerea lor in pungi se face in zona de obtinere a acestora.

Pentru extragerera vinului, punga este prevazuta cu un robinet special si usor de folosit.

De asemenea, aici degustarea vinurilor din punga este asigurata si gratuita, dand posibilitatea consumatorilor sa-si aleaga cutia cu vinul preferat.

Inventatorul vinului spumant de Panciu

Dupa ce a urmat Facultatea de Horticultura din Iasi, Ion Pusca s-a reintors in localitatea Panciu, acolo unde se nascuse pentru a pune la punct procesul tehnologic de producere a sampaniei de Panciu.

Pentru ca studiase inca din facultate tot ce se publicase referitor la sampanie, la numai doi ani de la angajare in IAS-ul din localitate, Ion Pusca devenea parintele sampaniei de Panciu.

Astfel, in 1973, IAS Panciu devenise deja cel mai important producator de sampanie din Romania.

"M-am nascut la Panciu in apropierea orasului si mergeam la scoala numai printre vii, iar pana in clasa 9 - a, aveam impresia ca in toata lumea se cultiva numai vie si asa am ramas cu dragoste pentru cultura si pregatirea vinului", isi aminteste Ion Pusca.

In 1977 a terminat prima teza de doctorat din Romania pe vinuri spumante.

Revolutia l-a prins in functia de director general la intreprinderea viticola Focsani, unitate care exporta mai bine de 25 de milioane de sticle de vin.

Banii Nostri

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...