Primarii nu vor parcuri si spatii verzi

Vineri, 17 August 2007, ora 09:38
1440 citiri

Ministerul Mediului organizeaza un concurs de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi din comune si orase, avand un buget total de opt milioane de euro. In conditiile in care Doljul este cel mai afectat judet din tara de seceta, iar unul dintre factorii importanti ai producerii acesteia este tocmai lipsa spatiilor verzi, primarii doljeni nu au profitat de acest concurs.

Un singur proiect depus

Dan Mogos, seful de cabinet al noului prefect de Dolj, s-a declarat total nemultumit de faptul ca doar primarul comunei Giurgita, Valentin Mitrica, a gasit utila intocmirea unui proiect pentru crearea unui parc.

"Guvernul a dat o ordonanta de urgenta inca din 29 iunie, care sustine reabilitarea si infiintarea de spatii verzi, gradini si parcuri. Ei bine, din tot judetul Dolj, o singura primarie a depus un proiect la Ministerul Mediului. Aceasta ordonanta pur si simplu nu a fost luata in seama de primari, desi problema lipsei spatiilor verzi este una foarte importanta", a declarat Dan Mogos.

Printre primarii care nu au dorit sa profite de concursul ministerului se numara si edilul-sef al Craiovei. Acesta spune ca stia de existenta ordonantei de guvern, dar ca este inutil sa depuna vreun proiect.

"Eu nu ma incurc cu proiecte mici. Vreau sa fac ceva frumos la Craiova, in Parcul Lunca Jiului, dar este parc mare. Banii de la minister sunt prea putini. Pai impartiti opt milioane de euro la cati metri patrati are Romania si vedeti ce spatiu verde iese", a declarat primarul Antonie Solomon.

Aproape 900 hectare de spatii verzi, retrocedate

Craiova este cunoscut ca unul dintre orasele care a pierdut cele mai intinse spatii verzi, in principal din cauza retrocedarilor. Printre zonele verzi pierdute de municipalitate se afla Parcul Cornitoiu, Parcul Craiovita, Parcul Hanul Doctorului, o parte din parcul de la Grupul Scolar "Stefan Velovan" si de la Lunca Jiului.

In plus, proprietarii spatiilor verzi si investitorii obtin pe banda rulanta schimbarea destinatiei suprafetelor, din zona verde in spatiu de construit. Specialistii din cadrul primariei estimeaza ca au fost retrocedate aproximativ 900 de hectare de verdeata.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=318717>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...