FNGCIMM ar putea garanta proiectele viabile in regiunea Dunarii

Luni, 26 Mai 2014, ora 12:17
4006 citiri
FNGCIMM ar putea garanta proiectele viabile in regiunea Dunarii

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) are in plan garantarea de proiecte viabile incluse in Strategia Dunarii pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) inovatoare si organizatii de cercetare.

Propunerea FNGCIMM intitulata "Scheme de garantare a creditelor pentru investitii noi, inovatoare si competitive in Regiunea Dunarii - concentrate pe proiecte de cooperare intre Romania, Republica Moldova si Bulgaria" are ca scop imbunatatirea competitivitatii IMM din regiunea Dunarii si facilitarea accesului la finantare adecvata, se arata in comunicatul de presa post-eveniment 'Forumul Inovarii Dunare-Marea Neagra' de la Bucuresti, transmis Agerpres de catre institutie. .

Potrivit studiilor de specialitate, cu cat o investitie este mai inovatoare, cu atat este mai redusa probabilitatea de a obtine un imprumut.

In context, FNGCIMM a afirmat posibilitatea de a garanta proiectele viabile, dar care nu indeplinesc cerintele impuse de institutiile de credit si care adesea nu au capacitatea de a obtine un imprumut din cauza insuficientei garantiilor proprii ale participantilor.

Etapele acordarii de garantii pot fi usor accesibile, utilizand o platforma online pentru analiza solicitarilor de garantare ale coordonatorilor sau participantilor la astfel de proiecte.

Totodata, stabilirea de scheme de garantare a creditelor, adaptate specificului pietelor din regiunea Dunarii, va imbunatati accesul la creditare al IMM inovatoare si al organizatiilor de cercetare.

FNGCIMM a participat, in zile de 22 si 23 mai 2014, la cea de-a patra editie a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra, cu tema 'Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent in contextul inovarii pentru Regiunea Dunare - Marea Neagra'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#FNGCIMM proiecte IMM Delta, #proiect IMM Delta , #Credit IMM