Intesa Sanpaolo Bank aloca 20 mil. de euro pentru finantarea IMM

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 13:58
3709 citiri
Intesa Sanpaolo Bank aloca 20 mil. de euro pentru finantarea IMM

Banca Europeana de Investitii, Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing IFN Romania au semnat un acord de finantare de 20 milioane de euro, pentru creditarea proiectelor initiate de intreprinderile mici si mijlocii.

Din imprumutul acordat de Banca Europeana pentru Investitii, o suma de 15 milioane de euro revine Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar cinci milioane de euro sunt alocati Intesa Sanpaolo Leasing Romania IFN SA, conform Mediafax.

IMM-urile primesc astfel finantare pentru proiecte din sectorul industriei si al serviciilor, inclusiv turism, proiectelor de infrastructura mici si medii sustinute de autoritatile locale si proiectelor de investitii privind domeniul energiei, protectia mediului inconjurator, sanatate si educatie.

Potrivit acordului, cel putin 70% din valoarea creditelor vor fi alocate proiectelor initiate de IMM-uri si companii cu pana la 3.000 de angajati.

Peste 60% din portofoliul Intesa Sanpaolo Bank este reprezentat de clienti IMM.

Incepand cu 1991, BEI a acordat imprumuturi in Romania in valoare totala de circa noua miliarde de euro.

Din aceasta suma, aproximativ 900 de milioane euro, inclusiv imprumuturile semnate luni, reprezinta suport pentru punerea in aplicare a proiectelor mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu pana la 3.000 de angajati si municipalitatilor.

Si Raiffeisen Bank a semnat un acord cu Banca Europeana de Investitii pentru finantareac IMM-urilor. Valoarea acestui acord este de 45 milioane de euro.

Raiffeisen pune la bataie 45 mil. de euro pentru IMM: Care sunt conditiile de finantare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#credite imm, #Intesa Sanpaolo Bank IMM, #creditare IMM, #credite bancare IMM , #Credit IMM