Vezi ce facilitati vor avea IMM-urile

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 23:37
3643 citiri
Vezi ce facilitati vor avea IMM-urile

Statul se va concentra in perioada urmatoare pe implementarea noului pregram de sprijinire a IMM-urilor ce va consta in acordarea de facilitati in crearea locurilor de munca prin intermediul cardului Kogalniceanu, informeaza Mediafax.

Boc a declarat, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca pe relatia nord-est, ca statul va subventiona partial dobanda pe care o plateste o firma pentru creditele luate si va oferi garantii de stat in proportie de 80 la suta din valoarea creditului.

"In perioada urmatoare, Guvernul isi va concentra atentia pe ceea ce inseamna implementarea noului program aprobat in sedinta de miercuri, de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii, este vorba de Cardul Kogalniceanu.

Este un mod de a sprijini intreprinderile mici si mijlocii sa creeze noi locuri de munca sau sa mentina locurile de munca existente. Cum? Prin facilitati la obtinerea creditelor in vederea dezvoltarii. Statul va subventiona partial dobanda pe care o plateste intreprinderea pentru creditul luat si ofera garantii de stat 80 la suta din valoarea creditului pentru sustinerea lor", a explicat Boc.

Premierul a precizat ca noua facilitate reprezinta un pas inainte pentru sprijinirea mediului de afaceri, care va duce la crestere economica in acest an, astfel incat sa se resimta in 2012 in buzunarele oamenilor revenirea pe crestere economica.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanta de urgenta privind sprijinirea intreprinderile mici si mijlocii (IMM). Actul normativ instituie o schema in baza careia Fondul National de Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, in numele si in contul statului, creditele ce urmeaza sa fie contractate de intreprinderile mici si mijlocii.

Garantia statului va acoperi maximum 80 la suta din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobanzi, comisioane si alte speze datorate de beneficiar institutiei de credit, insa nu va trece de 100.000 de lei. Dobanda va fi subventionata in proportie de 70 la suta, in limita a 6,5 la suta pe an.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#imm, # program sprijinire imm, #locuri munca, #card kogalniceanu , #Credit IMM