Relansarea economica, posibila prin capital strain si sprijinirea IMM-urilor

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 09:50
3737 citiri
Relansarea economica, posibila prin capital strain si sprijinirea IMM-urilor

Relansarea economiei romanesti implica existenta capitalului strain, dar trebuie ajutate si cele peste 600 de mii de intreprinderi mici si mijlocii, a declarat, joi, Ovidiu Nicolescu, presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Declaratia lui Ovidiu Nicolescu a fost facuta in cadrul Forumului Economic 2012, organizat de Confindustria Romania, conform Agerpres.

In Romania sunt circa 1.530 de firme mari si circa 600.000 de intreprinderi mici si mijlocii, a spus Ovidiu Nicolescu, adaugand ca in domeniul IMM-urilor s-a observat cea mai mare stabilitate sociala.

"Chiar daca am avut descresteri ale numarului de IMM-uri, numarul de locuri de munca in acest segment nu s-a redus. Constatam ca IMM-urile, in ciuda contextului care inca este foarte complicat, au inceput sa isi revina numeric, din pacate mai putin calitativ", a spus Nicolescu.

Relansarea economiei romanesti presupune, pe langa investitiile straine, si ajutor acordat IMM-urilor.

"S-au formulat zece principii care trebuie avute in vedere pentru dezvoltarea sectorului de IMM-uri si nu a ramas la faza de principii si s-au formulat 93 de masuri concrete care trebuie luate. Circa jumatate la nivel national si cealalta jumatate la nivelul Uniunii Europene. CNIPMMR a luate toate cele zece principii si peste 90 de masuri, a studiat in ce masura se pot aplica in Romania.

Ca urmare, a formulat 60 de propuneri referitoare la ce trebuie facut in sectorul privat in conditiile in care a convins noul Guvern sa lucreze la o noua lege a IMM-urilor. Am propus sa fie introdusa in aceasta lege generalizarea testului IMM-urilor. La nivelul Uniunii Europene s-a luat hotararea ca orice lege noua, hotarare de Guvern care vizeaza economia sa aiba un test privind IMM-urile, si ce efecte au asupra acestora. Guvernul, in fiecare an sa anunte, inainte, ce legislatie va modifica in viitor", a spus oficialul CNIPMMR.

El a mai afirmat ca o alta categorie de masuri vizeaza asistenta, ajutorarea, stimularea IMM-urilor pentru a se dezvolta in conditiile valorificarii la un nivel normal al fondurilor europene.

"Spre exemplu am propus sa se infiinteze un fond special pentru intreprinderile inovative alimentat din fondurile europene. Propunem astfel sa facem un fond puternic in care sa finantam, in conditii europene, firmele inovative", a explicat Nicolescu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Romania relansare economica, #romania investitii, #IMM Romania, #dezvoltare sector IMM, #Lege IMM , #Finantare IMM