Nicolescu, CNIPMMR: Avem nevoie de 300 mil. de euro pentru startup-uri

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 11:35
5629 citiri
Nicolescu, CNIPMMR: Avem nevoie de 300 mil. de euro pentru startup-uri

Alocarea prioritara, de catre autoritati, a sumei de 300 de milioane de euro pentru sustinerea programului start-up in perioada 2013-2014 va asigura crearea unui numar de 300.000 de locuri de munca, dar si cresterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) in perioada 2013-2016, potrivit lui Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

"Solicitam, in principal, cresterea sumelor alocate programelor de infiintare si dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii, cu alocarea prioritara a sumei de 300 de milioane de euro pentru sustinerea programului start-up in perioada 2013-2014. Aceasta masura va asigura crearea unui numar de 300.000 de noi locuri de munca, dar si cresterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) in perioada 2013-2016. De asemenea, dorim sa fie adoptata o noua lege pentru intreprinderile mici si mijlocii, care sa asigure implementarea deplina la nivel national a Small Business Act (SBA), dar si cresterea treptata, de la 0,4% la 1% din PIB, a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea programelor de dezvoltare", a afirmat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

Potrivit acestuia, este necesara totodata reducerea fiscalitatii, prin scaderea TVA de la 24% la 19%, dar si prin diminuarea cu minimum 25% a numarului de impozite pentru intreprinzatori, care in Romania este de 6,6 ori mai mare decat media Uniunii Europene.

"Procesul de absorbtie a fondurilor structurale trebuie sa cunoasca o imbunatatire, in paralel cu asigurarea unui acces mai bun al IMM-urilor la finantare. In acest sens, ar fi utila infiintarea unei banci speciale dedicata atat IMM-urilor, cat si programelor speciale de creditare a micilor intreprinzatori. Nu in ultimul rand, Guvernul ar trebui sa ia masuri de stimulare a infiintarii de noi locuri de munca, de ocupare a persoanelor defavorizate, dar si de crestere a productivitatii muncii", a mai spus Nicolescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#program startup Romania, #sustinere IMM Romania, #program guvernamental IMM , #Fonduri IMM