De ce este 2012 anul antreprenoriatului

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 12:52
3289 citiri
De ce este 2012 anul antreprenoriatului

Daca 2011 a fost supranumit Anul Protestatarului, 2012 se afla sub zodia antreprenoriatului, considera Scott Gerber, analist al revistei Time.

Numarul locurilor de munca este ingrijorator de redus, in timp ce somajul a ajuns la cote alarmant de mari. Desi situatia economica nu pare propice pentru dezvoltarea afacerilor, analistii economici considera ca nu exista vremuri mai bune pentru cei care doresc sa inceapa o afacere, potrivit revistei Time.

Antreprenoriatul in 2012 poate insemna mai mult decat o solutie pentru a scapa de somaj si pentru a gasi o sursa de venit. Afacerile ii pot imbogati in 2012 pe acei antreprenori inovativi care gasesc solutii la multitudinea de probleme care exista atat pe plan local, cat si international, este de parere Scott Gerber.

Surse neconventionale de finantare

Finantarea reprezinta o problema doar pentru cei care nu sunt inovativi. Reticenta marilor banci in privinta finantarii afacerilor aflate la inceput de drum a determinat dezvoltarea altor optiuni de finantare mai putin cunoscute precum site-urile de crowdfunding sau microcreditele.

Aceste solutii de finantare ajuta in prezent zeci de mii de startup-uri sa stranga capitalul necesar pentru dezvoltarea unor produse sau servicii noi.

Online-ul si mediul de business

Antreprenorii anului 2012 au posibilitatea de a profita de tehnbologia care a redus foarte mult costurile de infiintare a unui startup si care le ofera accesul la o piata globala.

Daca lipsa spatiilor de desfacere sau a birourilor era de neconceput acum 10 ani, astazi, datorita dezvoltarii spatiului virtual, lucrul la domiciu a devenit o optiune foarte avantajoasa.

In plus programele de pregatire pentru viitorii antreprenori sunt mai populare ca niciodata si ofera avantajul de a intra in legatura directa cu fonduri de investitii sau cu alti investitori.

Fara indoiala, facilitarea dezvoltarii antreprenoriatului va juca un rol important si in anului electoral 2012, iar politicienii vor fi nevoiti sa includa problemele mediului de afaceri pe agenda lor, pentru a castiga voturi.

Asemenea grupurilor de protestatari care au marcat anul 2011, actiunile colective ale antreprenorilor au puterea in 2012 sa puna lucrurile in miscare. Asadar, informarea si educarea oamenilor in ceea ce priveste beneficiile pe care le poate aduce antreprenoriatul reprezinta o prioritate in 2012.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#estimari 2012, #afaceri , #Infiintare IMM