Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele cu o cifra de afaceri sub 50.000 de euro, scutite de impozitul minim?

Firmele cu o cifra de afaceri sub 50.000 de euro, scutite de impozitul minim?

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat, vineri, ca ministerul va propune in toamna ca firmele cu o cifra de afaceri sub 50.000 de euro sa nu mai plateasca impozitul minim, ramanand sa plateasca impozit de 3% din cifra de afaceri sau 16% pe profit, conform NewsIn.

"In toamna, Ministerul IMM-urilor va propune ca firmele care au o cifra de afaceri de peste 50.000 de euro sa plateasca impozitul minim, iar cele care au cifra de afaceri sub 50.000 de euro sa fie scutite de la plata acestui impozit si vor plati in continuare impozit pe cifra de afeceri sau pe profit", a spus ministrul Constantin Nita.

Totodata Ministrul IMM-urilor Constantin Nita a mai declarat ca impozitul minim este o masura temporara si ar putea fi anulat din toamna, in functie de performantele economice.

Guvernul a introdus, la rectificarea bugetara aprobata la jumatatea lui aprilie, modificari la Codul Fiscal, cea mai importanta constand in introducerea unui impozit minim pentru firme incepand cu 1 mai.

Impozitul se stabileste pe transe de venit anual, si trebuie platit indiferent daca firmele inregistreaza profit sau pierdere, masura prin care Guvernul vrea sa atraga in plus 357 milioane lei la bugetul de stat in acest an.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2417 ori