Nita: O firma se va putea inscrie intr-un singur patronat

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 16:36
1811 citiri
Nita: O firma se va putea inscrie intr-un singur patronat

O firma nu va mai putea face parte, in acelasi timp, din mai multe patronate, iar un patronat va avea dreptul sa fie membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al uneia formata pe principiul teritorial, propune ministerul IMM-urilor.

In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) propune modificarea legii patronatelor, informeaza Mediafax.

Printre modificarile propuse de MIMMCMA se numara constituirea unui patronat din cel putin 15 persoane juridice, fata de forma actuala a legii care prevede ca o astfel de structura este constituita din cel putin 15 persoane juridice sau persoane fizice autorizate.

In ceea ce priveste structurile asociative, propunerea ministerului prevede ca un patronat poate fi membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe principiul teritorial.

De asemenea, personalitatea juridica a unui patronat se va acorda, potrivit MIMMCMA, prin sentinta a judecatoriei in a carei raza teritoriala se stabileste sediul acestuia.

Ministerul IMM-urilor vrea si un patrimoniu initial la constituirea organizatiilor patronale.

Astfel, pentru patronate neconstituite in federatii, confederatii sau uniuni patrimoniul initial trebuie sa fie de cel putin 3.000 de lei, pentru federatii de minim 5.000 de lei, pentru confederatii - minim 10.000 lei, iar pentru uniuni teritoriale - cel putin 5.000 lei.

O alta propunere prevede ca federatiile si confederatiile reprezentative pot primi in folosinta, pe baza unei cereri motivate, imobile sau spatii din fondul locativ de stat, pe care le vor folosi exclusiv ca sedii pentru organizatiile patronale si pentru care vor plati o chirie corespunzatoare sediilor partidelor.

Legea prevede acum ca structurile patronale reprezentative pot primi in locatie, pe baza unei cereri motivate, imobile sau spatii din fondul locativ de stat, pe care le vor folosi ca sedii si pentru care platesc chirie calculata potrivit dispozitiilor privitoare la locuinte.

Propunerea de modificare a Legii patronatelor a fost lansata miercuri spre dezbatere publica.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#asociative, #imobile, #patronate, #structuri , #Ministerul IMM