Florin Jianu: Vrem sa avem peste 220.000 de firme in Romania pana in 2020

Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:46
6114 citiri
Florin Jianu: Vrem sa avem peste 220.000 de firme in Romania pana in 2020

Tinta principala a strategiei pentru IMM-uri este ca pana in anul 2020 numarul de firme existente in tara noastra sa creasca de la 474.000, in acest an, la 670.000, a declarat joi Florin Jianu, ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2014".

"Astazi (joi - n.r.) prezint in premiera strategia pentru IMM-uri. Potrivit acestui document, pana in anul 2020 numarul de IMM-uri din tara noastra trebuie sa creasca de la 474.000, in acest an, la 670.000. De asemenea, numarul de IMM-uri active la o mie de locuitori ar trebui sa creasca de la 23 - 24, in 2014, la 37 in 2020. Nu in ultimul rand, ne dorim ca numarul total de angajati din IMM-uri sa creasca de la 2,623 milioane, in 2014, la 3,233 milioane in 2020", a afirmat Florin Jianu.

Acesta a precizat, totodata, ca obiectivul institutiei pe care o conduce este ca Romania sa devina tara cu cel mai atractiv mediu de afaceri in orizontul 2020.

"Pentru ca Romania sa fie caracterizata de cel mai atractiv mediu de afaceri din Uniunea Europeana in anii urmatori am creat un cadru de dezvoltare pe cinci directii de actiune. Aceste directii se regasesc si in Carta Alba a IMM-urilor. Este vorba de sprijinirea antreprenorilor, accesul la piete, inovare, acces la finantare si reactivitatea administratiei publice. Am vrut sa fie o strategie implementabila, simplu de monitorizat", a mai spus Florin Jianu.

Versiunea in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2014" a fost lansata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania /CNIPMMR/, lucrarea reprezentand cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania.

In realizarea lucrarii din acest an s-a avut in vedere, pe langa problematica specifica IMM-urilor si contextul economico-social-national, si prevederile strategiei UE 2020 si a Small Business Act.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#mediu afaceri Romania, #firme romania, #firme active Romania , #Stiri IMM