IMM-urile investesc doar 5% din cifra de afaceri in solutii IT

Joi, 10 Iulie 2014, ora 12:53
10066 citiri
IMM-urile investesc doar 5% din cifra de afaceri in solutii IT

Intreprinderile mici si mijlocii autohtone investesc in prezent pana la 5% din cifra lor de afaceri in solutii IT pentru afaceri, cum sunt cele de tip ERP si CRM, suma care va creste cu peste 35% in urmatorii cinci ani.

Aceasta tendinta de crestere arata un interes din ce in ce mai mare al IMM-urilor pentru IT, pe masura ce devin constiente ca solutiile software le pot asigura avantajul competitiv necesar in conditii dificile de piata, estimeaza reprezentantii SoftOne Romania.

"IMM-urile romanesti sunt in plin proces de educare in ceea ce priveste, de exemplu, modul in care o solutie ERP poate ajuta o companie sa creasca si sa aiba succes. Suntem bucurosi sa vedem o imbunatatire din acest punct de vedere de cand ne-am lansat operatiunile aici. Companiile mici si mijlocii au inceput sa investeasca in solutii care le pot asigura eficienta si dinamism, precum si costuri reduse. In acest context, o solutie ERP instalata pe o platforma Cloud devine esentiala", a afirmat Liviu Buligan, Executive Manager SoftOne Romania.

Instalarea unei solutii de business pe o platforma de tip Cloud are urmatoarele avantaje: o investitie totala mai mica, flexibilitate (poti alege functiile dorite), costuri reduse (platesti pentru ce si cat folosesti), implementare rapida, securitate, mobilitate (poate fi accesata de oriunde este accesibila o retea Wi-Fi, pe orice dispozitiv care are instalat un browser web).

In comparatie cu Romania, unde instalarile in Cloud pentru IMM-uri sunt inca putine, tendinta in regiune este ca solutiile pentru business, cum sunt cele de tip ERP, de exemplu, sa fie prezentate exclusiv ca necesitand o instalare in Cloud.

La nivel regional, SoftOne Technologies a raportat o crestere de 300% a numarului de instalari in Cloud in primele cinci luni din 2014, in comparatie cu aceeasi perioada din 2013, ajungand la peste 1.000 de instalari de acest tip. Dintr-un numar total de 12.000 de instalari, 40% sunt pe baza de abonament, dintre care 25% sunt in Cloud, si 60% presupun licente. In ceea ce priveste clientii companiei, 15% ii reprezinta firmele cu 1-10 angajati, 40% cele cu 11-100 angajati, 25% cu 101-500 angajati si 20% companiile cu peste 500 de angajati, in domenii precum distributie, productie, servicii, inginerie, retail, ospitalitate etc.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#investitii solutii IT, #investitii firme, #platfora tip Cloud , #Stiri IMM