Ce ne mai spun agentii imobiliari, doar, doar vom cumpara locuinte!

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:08
2654 citiri
Ce ne mai spun agentii imobiliari, doar, doar vom cumpara locuinte!

Desi vor sa minimizeze efectele crizei, unii agenti imobiliari spun ca vanzarile de locuinte catre persoane fizice au scazut cu "maximum" 30%, de la momentul declansarii blocajului pe piata de profil.

"Nevoia de locuinte pe piata bucuresteana de real estate este, in continuare, foarte mare si, la o analiza mai atenta, putem observa ca situatia nu este cu mult mai diferita decat cea din urma cu doi ani. Procentul de cumparare la persoanele fizice, ca utilizatori finali ai unei locuinte, nu a scazut cu mai mult de 30% din momentul in care mult discutata criza imobiliara a inceput. Asadar cine a cumparat pana acum si cine ar avea de profitat de pe urma unei diversiuni?", se intreaba retoric Nimrod Zvik, director de marketing al companiei Romania Invest.

Potrivit acestuia, mai multi oameni de afaceri au intrezarit oportunitatile date de proiectele imobiliare corelate cu nevoia de locuinte a populatiei si au cumparat masiv in fazele de inceput.

Asadar, utilizatorii finali nu au fost niciodata cei care sa cumpere masiv locuinte, pentru simplul motiv ca ar fi trebui sa fi avut disponibili 25% din valoarea locuintei, adica avansul minim.

Dupa ce mai multi investitori au cumparat spatii rezidentiale bucurestene atat cat isi propusesera, au mai ramas utilizatorii finali de locuinte si o serie intreaga de oportunisti.

«Daca o mare parte dintre primii se straduieste sa stranga banii de avans pentru o locuinta, oportunistii si-au propus sa profite de pe urma crizei imobiliare.

Ei sunt cei care ar avea un avantaj direct in cazul unui crash imobiliar, motiv pentru care nu numai ca isi doresc sa se intample asta, dar zvonurile pe care le lanseaza sistematic in piata spun, toate, acelasi lucru: "urmeaza un dezastru, asa ca vindeti cat mai aveti timp".

Exista semnale din piata ca mai multe astfel de persoane lanseaza sistematic zvonuri de acest gen si preseaza dezvoltatorii cerandu-le sa vanda cu preturi absurde, uneori chiar mai mici decat cele care le-ar acoperi investitia», arata analistul citat.

Diferentele dintre o companie puternica si serioasa, care a facut niste calcule pe termen lung si care si-a propus sa obtina profituri decente, dar constante in timp si acesti oportunisti sunt multiple.

Spre exemplu, daca Romania Invest si King Sturge au analizat indelung piata imobiliara, cautand modalitati de plata care sa ajute populatia si revanzand apartamentele cu un profit decent, de maxim 40%, oportunistii sunt cei care isi doresc sa castige bani repede si sa munceasca un timp cat mai scurt.

Noi am venit in Romania pentru mult timp si calculele noastre arata ca profitul pe termen lung va fi unul cel putin decent, mai arata Zvik.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#agenti, #criza, #imobiliare, #scadere , #Agentii imobiliare