Conacul in care a fost ecranizat romanul Dracula este scos la vanzare

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 17:35
4371 citiri
Conacul in care a fost ecranizat romanul Dracula este scos la vanzare

Impunatorul conac Oakley Court, din Marea Britanie, poreclit 'Casa groazei', in care a fost ecranizat romanul 'Dracula' de Bram Stoker, cu actorul Christopher Lee in rolul contelui din Carpati, a fost scos la vanzare, de agentii imobiliari britanici, anunta site-ul de specialitate casadex.ro.

Constructia in stil victorian, aflata la o distanta de mers de 10 minute de castelul Windsor, a fost ridicata in 1859. Dupa ce, timp de peste 100 de ani, a fost resedinta privata, ulterior a devenit unul dintre cele mai renumite si luxoase hoteluri din Marea Britanie.

Inainte de a fi transformata in hotel, resedinta a fost folosita, in repetate randuri, de casa de productie cinematografica Bray, pentru diverse alte filme de groaza, cum ar fi 'The Rocky Horror Picture Show', 'The Plague of the Zombies'.

Proprietatea Oakley Court se afla intr-o zona de 140.000 metri patrati de gradina si are o capacitate de 118 camere si apartamente de lux, o piscina acoperita, 12 sali de conferinta, terenuri de tenis, terenuri de golf.

Hotelul Oakley Court a fost scos la vanzare, saptamana trecuta, dupa intrarea in insolventa, iar pretul n-a fost inca dezvaluit.

Julian Troup, reprezentantul agentiei imobiliare Colliers International, prezenta si in Romania, din portofoliul careia face parte Oakley Court, este convins ca datorita incarcaturii istorice, a bunei reputatii si a celebritatii de care se bucura proprietatea, Oakley Court va starni interesul multor cumparatori de origine britanica si nu numai.

#Oakley Court Hotel, #vanzare Oakley Court, #Dracula Oakley Court , #Agentii imobiliare