E momentul pentru achizitii in Halkidiki

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 10:22
1977 citiri
E momentul pentru achizitii in Halkidiki

Cu preturi mai mici cu 25-30% fata de 2008, aceasta parte a Greciei atrage tot mai multe persoane interesate de achizitionarea unei proprietati. Scaderea preturilor, dar si dezvoltarea alerta a infrastructurii au facut din zona de la sud de Salonic una dintre cele mai vanate de cumparatorii straini.

Spre exemplu, daca in urma cu un an o casa tip "maisonette", localizata in statiunea Nikiti, construita pe doua nivele, cu suprafata totala de 60 de metri patrati, avand doua dormitoare, un living, o bucatarie si doua bai, costa aproximativ 110.000 de euro, acum ea poate fi cumparata cu 82.000 de euro.

Un apartament nou, cu doua camere, localizat in centrul statiunii Nea Fokea, cu suprafata de 50 metri patrati si doua balcoane, costa 80.000 de euro, cu 10.000 de euro mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor unei agentii imobiliare locale.

Tot in regiunea Halkidiki, dar in localitatea Neos Marmaras, un apartament cu trei dormitoare, un living, o bucatarie, o baie si o veranda generoasa, localizat la 100 de metri de plaja, costa 170.000 de euro, cu 30.000 de euro mai putin decat cerea dezvoltatorul la sfarsitul anului 2007.

Pentru primul semestru al anului viitor, specialistii locali estimeaza ca preturile vor stanga, deoarece ele au ajuns deja la un minim istoric sub care nu multi proprietari mai sunt dispusi sa coboare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#halkidiki, #imobiliare, #preturi, #proprietati , #Agentii imobiliare