Editorial Leonard Munteanu Care sunt principalele greseli pe care le fac vanzatorii de locuinte de azi?

Luni, 15 Iulie 2013, ora 14:46
2137 citiri
Editorial Leonard Munteanu Care sunt principalele greseli pe care le fac vanzatorii de locuinte de azi?

Criza globala ar fi trebuit sa ofere vanzatorilor de locuinte macar invataminte daca nu motive de ingrijorare. Din pacate romanii au mod propriu de a vedea lucrurile si incapatanarea de a fi specialisti in toate ii conduce spre greseli in serie, greseli care ii costa bani.

Iata cateva din lucrurile pe care vanzatorii ar fi trebuit sa le invete in urma crizei imobiliare:

Viata merge inainte

Unii dintre vanzatori nu au invatat ca viata merge numai inainte, nu si inapoi. Evident, este bine sa ne raportam la trecut, insa numai pentru a lua cele mai potrivite decizii.

Asteptand ca preturile sa revina la nivelul anilor 2006-2007 e o pierdere de timp. Vor mai fi boomuri imobiliare, la fel cum au mai fost in istoria economica a lumii, insa nu in viitorul apropiat.

Cel mai interesant si, in aceeasi masura, hilar, este faptul ca acesti vanzatori reinvestesc suma obtinuta in cumpararea unei alte proprietati, iar asteptarile lor sunt sa-si vanda locuinta la preturile de dinainte de criza si sa achizitioneze una noua la preturile de acum.

Supra-aprecierea locuintei, cea mai veche "boala" de care sufera vanzatorii

Supra-aprecierea este cu atat mai grava, cu cat vanzatorul a locuit o perioada mai lunga in apartamentul scos la vanzare. Emotionalul cantareste mult mai mult decat rationalul in balanta vanzarii iar desprinderea de cuib devine cu adevarat o problema.

Suntem inca tara in care ne cautam locul de munca in jurul casei si nu invers si vor mai trece ani buni pana cand vom reusi sa schimbam acest mod de viata si de gandire.

Ce alte greseli mai fac vanzatorii de azi?

La fel cum instalatorul ar trebui sa iti repare tevile, electricianul sa iti schimbe priza defecta, mecanicul sa iti rezolve problemele cu masina, la fel agentul imobiliar trebuie sa fie cel insarcinat cu vanzarea apartamentului tau.

Ar fi trebuit sa lasam specialistii sa-si faca meseria iar in domeniul imobiliar aceasta se traduce prin siguranta tranzactiei, prin timp castigat si prin bani economisiti.

In plus, agentul imobiliar profesionist nu este implicat emotional in tranzactie si decide doar pe baza datelor pe care le are la dispozitie fara emotii sau sentimente.

Leonard Munteanu este specialist in cadrul companiei Blitz Imobiliare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greseli vanzare locuinte, #greseli agenti imobiliari, #estimare pret locuinte, #investitii imobiliare , #Agentii imobiliare