Preturile locuintelor din Bulgaria continua sa creasca

Miercuri, 29 August 2007, ora 13:37
947 citiri

Preturile locuintelor din Bulgaria nu prezinta semne de descrestere ca replica la supraincalzirea pietei imobiliare si la deteriorarea sectorului de credite ipotecare din SUA, asa cum estimau analistii din vestul Europei in previziunile facute asupra pietei imobiliare din Europa de Est, relateza Dnevnik.

Reprezentantii agentiilor imobiliare au declarat ca preturile urca pe toate segmentele pietei de imobiliare, chiar daca cresterea nu mai este asa spectaculoasa cum a fost in trecut.

Autoritatea Nationala de Statistica din Bulgaria a raportat in primul semestru o crestere cu 15% a preturilor in sectorul rezidential. Dintr-un raport asupra pietei imobiliare rezidentiale din Sofia, intocmit de firma Colliers International, reiese ca preturile au crescut cu circa 20% in anumite zone pentru care interesul cumparatorilor este crescut. Potrivit raportului pretul unui metru patrat pentru o locuinta situata in cartierele marginase este de aproximativ 1.000 de euro.

Constructia de ansambluri rezidentiale continua sa creasca, iar dezvoltarea cea mai importanta o au campusurile rezidentiale. Pentru ca preturile terenurilor din marile orase sunt in crestere, este de asteptat ca ansamblurile rezidentiale sa se indeparteze de orase.

Directorul agentiei imobiliare Aristo, Tihomir Tsakov, a declarat ca in sectorul imobiliar privat nu se vor inregistra scaderi ale preturilor in urmatorii trei sau patru ani. Doar preturile pentru casele de vacanta in ansamblurile foarte dezvoltate ar putea sa scada, a explicat Tsakov. Peste tot preturile pentru casele de vacanta se mentin in jurul valorii de 1.000-1.300 euro pentru un metru patrat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.