Tot mai multi britanici se muta in Romania

Sambata, 10 Martie 2007, ora 01:13
1054 citiri

Numarul britanicilor care parasesc Marea Britanie pentru a-si construi o casa in Romania sau in tarile mai insorite si mai ieftine, este in crestere, informeaza "The Herald".

Numarul celor intre 18 ani si 24 ani care se gandesc sa paraseasca Marea Britanie a ajuns la 40 de procente, indica un studiu al companiei de asigurari Hiscox.

Spania este printre tarile cele mai vanate, in acest sens, dupa care urmeaza Turcia, Romania si Bulgaria.
Tot mai multe persoane cumpara terenuri si materiale de constructii in tarile mai insorite din sudul Europei. Printre tarile cu preturi reduse este vizata Romania si Bulgaria.

"Nu este vorba doar de a face bani, ci si despre un mod mai relaxat de viata, iar tari precum Romania si Ungaria isi doresc oameni care sa se mute acolo pentru ca acestia urmeaza a aduce investitii. Nu este greu sa construiesti in aceste tari, oricum nu asa de greu cum este sa construiesti in Statele Unite", a declarat directorul general al Property Links.

Media de preturi la care clientii straini au achizitionat proprietati a fost de 115.000 lire sterline in Spania, de 165.000 lire sterline in Cipru, de 57.000 lire sterline in Turcia si de 109.000 lire sterline in Portugalia, conform agentiei imobiliare Connells.
Pe de alta parte, daca pretul proprietatilor in Marea Britanie a crescut si e greu sa cumperi ceva acolo, britanicii si-au vazut proprietatile pe care le detin deja ca avand o valoare sporita, fapt care le permite sa dispuna de capitalul necesar pentru cumpararea unei proprietati in afara Marii Britanii, comenteaza ziarul.

Valoarea excesiv de mare a proprietatilor din Marea Britanie este considerata a fi primul factor care ii face pe britanici sa construiasca proprietati in afara, se mai arata in studiul Hiscox. Un al doilea factor este considerat cresterea dobanzilor din ultimul timp, iar al treilea factor este considerat a fi plata taxelor impovaratoare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)