Vanzarile de locuinte in SUA au inregistrat cea mai mare scadere dupa 20 de ani

Miercuri, 25 Aprilie 2007, ora 03:00
869 citiri

Vanzarile de locuinte in Statele Unite au scazut cu 8,4% in martie, cel mai mare regres din ultimii 18 ani, a anuntat, marti, Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari (ANAI), intr-un raport mult mai slab decat se estima, potrivit Reuters.

ANAI a pus ritmul lent al vanzarilor pe seama iernii reci, care i-a tinut acasa pe potentialii cumparatori si pe seama problemelor de pe piata ipotecara. Scaderera a fost cea mai abrupta de la cea de 12,6% inregistrata in ianuarie 1989.

Economistii chestionati de Reuters estimau ca vanzarile de case vor scadea pana la 6,45 milioane de unitati in martie, de la nivelul de 6,69 milioane anuntat initial pentru luna februarie. Ritmul vanzarilor in februarie a fost revizuit, ulterior, la 6,68 milioane de unitati.

"Vremea din februarie a fost cea mai rece din 1994 pentru americani", a declarat economistul-sef de la ANAI, David Lereah, care a adaugat ca "daca oamenii nu pot iesi in februarie sa-si caute case, atunci nu se vor finaliza nici tranzactii in martie".

"Impactul negativ al pietei ipotecare este considerabil", a mai spus acesta, subliniind faptul ca sectorul de locuinte nu se va recupera complet inainte de 2008.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)