Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat peste 300 de case pentru tineri

Luni, 04 Iunie 2007, ora 15:22
1154 citiri

Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat 363 unitati locative pentru tineri in primele cinci luni ale anului, din care 106 de unitati in luna mai .

Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat locuinte in: Judetul Ilfov - 30 de locuinte, in amplasamentul din Soseaua Alexandriei, nr. 247, Judetul Prahova - 32 de locuinte, in cartierul 9 mai, Judetul Galati: 36 de locuinte, in amplasamentul de pe Drumul de Centura, Micro 17 si Judetul Dambovita - opt locuinte, in amplasamentul din strada Crangului, Bl. A3.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere.


De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii mai au fost finalizate si receptionate 363 unitati locative pentru tineri.


Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa. Blocurile construite de ANL in cadrul Programului de Constructii Locuinte pentru Tineri, destinate inchirierii sunt in garantie pe o perioada de doi ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele care au construit apartamentele.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa isi desfasoare activitatea in localitatea respectiva.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)