Alte 3.615 locuinte ANL pot fi vandute chiriasilor

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 11:31
1554 citiri
Alte 3.615 locuinte ANL pot fi vandute chiriasilor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat joi ca Guvernul a adoptat un proiect de hotarare prin care se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte ANL inchiriate tinerilor, din care 1.120 in Bucuresti, anunta NewsIn.

Astfel, la propunerea MDRT, Guvernul a adoptat Hotararea pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national si aflate in administrarea consiliilor locale, precum si a masurilor necesare in vederea aplicarii prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, referitoare la administrarea si vanzarea acestora.

In acest fel, se aproba inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinte pentru tineri aflate in administrarea consiliilor locale in a caror raza administrativ-teritoriala sunt amplasate si trecerea acestora din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.

Potrivit MDRT, Hotararea era necesara in contextul in care, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14/2010 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, s-a prevazut ca locuintele pentru tineri destinate inchirierii sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de trei ani cat era prevazuta anterior.

"Pentru toate locuintele finalizate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 89/2008 si care au fost inregistrate in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale trebuia creat cat mai urgent cadrul legal necesar vanzarii, prin trecerea lor in proprietatea privata a statului.

Odata cu adoptarea prezentului proiect de hotarare a Guvernului se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte (din care 1.120 in Bucuresti), pe langa cele 11.863 de locuinte trecute deja in proprietatea privata a statului, urmand ca, esalonat, pe masura adoptarii hotararilor consiliilor locale de trecere a locuintelor in proprietate publica a statului, sa se initieze si alte proiecte de hotarari ale Guvernului pentru trecerea in proprietatea privata a statului a celorlalte locuinte" precizeaza MDRT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte pentru tineri, #locuinte anl, #apartamente sociale, #mdrt, #locuinte, #anl , #ANL