ANL a receptionat 461 de locuinte in octombrie

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 14:10
2225 citiri
ANL a receptionat 461 de locuinte in octombrie

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat in octombrie acest an 461 de locuinte, in cadrul Programului Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, a anuntat joi Agentia, potrivit NewsIn.

Apartamentele au fost finalizate in urmatoarele judete: Braila, orasul Braila, Cartier Brailita - 16 unitati locative; Bihor, Sacuieni, Strada Libertatii - 18 unitati locative; Bihor, Marghita, Strada Pandurilor - 32 de unitati locative; Constanta, orasul Techirghiol, Strada Alexandru Puskin - 24 de unitati locative; Dolj, Municipiul Craiova, Cartier Romanescu - 26 de unitati locative; Gorj, orasul Motru, Bulevardul Garii - 49 de unitati locative; Harghita, orasul Vlahita, strada Josef Attila - 48 de unitati locative; Harghita, orasul Odorheiu Secuiesc, Ansamblul Cserhat - 56 de unitati locative; Hunedoara, orasul Petrosani, Strada Aviatorilor - 16 unitati locative; Iasi, municipiul Iasi, Soseaua Nicolina - 72 de unitati locative; Iasi, localitatea Tibanesti, UTR- 33 de unitati locative; Maramures, orasul Targu Lapus, Strada 1 Mai, 40 de unitati locative; Timis, oras Lugoj, Strada Panait Cerna - 31 de unitati locative.

De asemenea, de la inceputul anului 2009, Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat 2.675 de unitati locative.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera.

Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere.

Blocurile construite de ANL in cadrul Programului de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii sunt in garantie pe o perioada de doi ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele.

Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program.

De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva.

#anl, # locuinte, # tineri , #ANL