ANL va construi in Prahova 800 de apartamente

Vineri, 20 Martie 2009, ora 10:15
4130 citiri
ANL va construi in Prahova 800 de apartamente

Reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte au anuntat joi, la o intalnire cu administratia prahoveana, ca aproape 800 de apartamente vor fi construite in urmatorii trei ani la Ploiesti, Barcanesti, Paulesti, Campina sau Busteni.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a anuntat ca in toamna acestui an va incepe amenajarea santierelor pentru construirea de locuinte, prin ANL, in localitatile Barcanesti si Paulesti. Acest lucru a fost aprobat, la sfarsitul anului 2008, de consilierii judeteni si vizeaza construirea a peste 500 de apartamente pentru tineri in cele doua localitati.

De asemenea, in urma cu cateva saptamani, la Valenii de Munte a fost organizata o licitatie in vederea construirii a 60 de apartamente prin ANL si, potrivit reprezentantilor Agentiei, in aprilie va avea loc o astfel de licitatie la Campina, pentru realizarea a 40 de apartamente, pe lista de asteptare mai fiind Azuga - cu 16 apartamente si Busteni, cu 30.

Reprezentantii ANL prezenti joi la Ploiesti spun ca Prahova se afla printre ultimele din tara ca numar de locuinte construite prin acest program, pana acum Agentia dand in folosinta aici 449 de apartamente.

"Daca si constructorul va avea un ritm sustinut in efectuarea lucrarilor, anul viitor, in Ploiesti, vor fi realizate 140 de apartamente prin ANL", a precizat Pavel Belinski, directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte. El a mai precizat ca si alte localitati prahovene si-au mai manifestat intentia de realizare de locuinte prin ANL, atat cu fonduri de la Agentie, cat si prin credite ipotecare. Este vorba de Breaza, Comarnic, Boldesti-Scaieni, Baicoi, Mizil, Dumbravesti.

"Anul acesta, la nivel de tara, vor fi realizate 3.222 de unitati locative, iar la anul 7.500", a mai declarat Belinski. El a tinut sa precizeze ca singurul bloc ANL care va fi predat in 2009 in judetul Prahova cuprinde 24 de locuinte si se afla in Sinaia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANL, #apartamente, #Prahova, #locuinte , #ANL