Guvernul poate sa forteze bancile "sa fie mai sanatoase la cap"

Vineri, 06 Martie 2009, ora 17:17
1808 citiri
Guvernul poate sa forteze bancile "sa fie mai sanatoase la cap"

 Agentia Nationala pentru Locuinte nu va renunta la creditul ipotecar, insa bancile, care au inasprit conditiile de creditare, ar putea fi fortate de Guvern sa fie "mai sanatoase la cap", a declarat, astazi, la Galati, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale, Razvan Murgeanu.

Intrebat daca ANL va renunta la instrumentul "locuinte prin credit ipotecar" in contextul in care bancile au inasprit conditiile de creditare, secretarul de stat a raspuns negativ.

"Nu, pentru ca politica Guvernului este sa nu se renunte la credite. Ar fi o tampenie. In schimb, Guvernul poate sa forteze bancile sa fie mai sanatoase la cap, de exemplu. Aici este o chestiune si sa stiti ca se discuta treaba asta", a afirmat Razvan Murgeanu. Oficialul a explicat ca, in prezent, contractarea unui credit ipotecar sau obtinerea unei locuinte sociale de la primarii sunt singurele sanse ale tinerilor de a avea o casa. "Si aici e de discutat, sa vedem daca statul nu se poate implica mai mult. Ma refer la cuantumul de pana in 35 de ani", a adaugat secretarul de stat in MDRL.

In plus, oferta ANL este una mult mai avantajoasa decat cea exista pe piata imobiliara, cel putin pentru familiile tinere, a apreciat Murgeanu. "ANL construieste la niste preturi foarte rezonabile pe piata fata de ce se construia pana acum. Sigur, real-estate-ul, toata partea de dezvoltare, toata partea de locuinte o sa cada, pentru ca este foarte mare oferta si foarte mica cererea", a afirmat oficialul.

Secretarul de stat in MDRL, Razvan Murgeanu, a participat, vineri, la Galati, la semnarea contractului de finantare de catre Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional, a lucrarilor de reabilitare a unui segment de zece kilometri din DJ 253, intre comunele Cudalbi si Baleni din centrul judetului Galati. Drumul face legatura intre DN 25 Galati-Tecuci si DJ 242 Targu Bujor-Fartanesti. Lucrarile costa peste 3,6 milioane de euro si trebuie sa fie finalizate in 24 de luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #creditare, #ipotecar, #locuinte, #sociale , #ANL